Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Itālijas premjers: Eiropu nevar vienot tikai eiro

Itālijas jaunais premjerministrs Enriko Leta otrdien sacīja, ka Eiropas valstis nevar vienot tikai eiro, bet tām nepieciešams attīstīt politisko savienību vai riskēt ar lēnu lejupslīdi.

"Mūsu kontinentu nevar vienot tikai eiro," savā inaugurācijas runā parlamenta augšpalātā norādīja Leta. "No Eiropas projekta pirms 20 gadiem īstenota tikai viena lieta - monetārā savienība. Ja mums ir tikai eiro, tad pārējais mehānisms neatbild iedzīvotājiem." "Mums nepieciešams kompensēt zaudēto laiku. Pārāk daudzu valstu lūkošanās nākotnē aprobežojas tikai ar nākamajām vēlēšanām," uzsvēra premjers.

Leta sacīja, ka politikā integrācija "būs viena no lielajām tēmām, kurai nepieciešams pievērsties, jo mums nepieciešams dalīties mūsu liktenī, vai mēs būsim viena no atsevišķajām valstīm, kas piedzīvo lēnu lejupslīdi."

Reaģējot uz eirozonas parādsaistību krīzi, plūkotas iespējas ciešākai politiskai savienībai, taču kritiķi uzskata, ka tādējādi valstis riskētu zaudēt savu neatkarību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits