Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Itālijas premjers: Lielbritānijai pēc izstāšanās no ES nebūs vairāk tiesību kā citām valstīm ārpus bloka

Sarunās par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) nebūs iespējams panākt vienošanos, kuras noteikumi britiem dotu vairāk tiesību nekā citu blokā neietilpstošu valstu pilsoņiem, paziņojis Itālijas premjerministrs Mateo Renci.

Intervijā britu raidorganizācijai BBC viņš brīdināja, ka Lielbritānijas izstāšanās no ES būs "grūts process", tomēr problēmas var tikt atrisinātas tikai pēc tam, kad Londona būs sākusi izstāšanās procedūru.

Renci atzina, ka briti 23.jūnija referendumā pieņēma "sliktu lēmumu", tomēr tas ir jāciena. Itālijas premjers pauda, ka gatavs sadarboties ar Lielbritānijas premjerministri Terēzu Meju, lai izveidotu "labāko savienību" starp Lielbritāniju un ES.

Atbildot uz jautājumu par iespējamu "elastību" no ES puses pārvietošanās brīvības un vienotā tirgus jautājumos, Renci atzina, ka "tā ir ļoti interesanta diskusija, jo šī diskusija būs (..) par ES noteikumu jēdzienu".

Viņš arī uzsvēra, ka šāda diskusija var sākties tikai pēc tam, kad briti būs iedarbinājuši Lisabonas līguma 50.pantu, sākot oficiālu izstāšanās procesu.

"Būs neiespējami dot britiem vairāk tiesību nekā citiem ārpus ES," brīdināja Renci.

Viņš arī uzsvēra, ka Lielbritānijas izstāšanās sarunas vadīs Eiropas Komisija (EK), ne atsevišķi līderi vai bloka dalībvalstis.

Premjers arī aicināja Lielbritānijas izstāšanās jautājumu atrisināt, "cik ātri vien iespējams".

Viņš britu referenduma iznākumā vainoja bijušo Lielbritānijas premjerministru Deividu Kameronu, kurš centies risināt britu konservatīvo iekšējās problēmas ar šāda līdzekļa palīdzību.

Meja jau ir paziņojusi, ka līdz 2017.gadam neiedarbinās Lisabonas līguma 50.pantu, lai sāktu oficiālu izstāšanās procedūru. Pārējo dalībvalstu līderi ir aicinājuši britus nekavēties ar izstāšanās sākšanu, lai izbeigtu neskaidrību par Apvienotās Karalistes turpmākajām attiecībām ar bloku.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits