Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Itālijas prezidents uztic Kontem mandātu M5S un Līgas koalīcijas valdības veidošanai

Itālijas prezidents Serdžo Matarella ceturtdien uzticējis juristam Džuzepem Kontem mandātu populistiskās Pieczvaigžņu kustības (M5S) un labējās Līgas koalīcijas valdības veidošanai.

Konte iesniedzis prezidentam ministru sarakstu, pavēstīja valdības amatpersona. Jaunā valdība amata zvērestu nodos piektdien plkst.16.

M5S un Līgas līderi ceturtdien pēc intensīvās sarunās aizvadītās dienas paziņoja, ka "izpildīti visi nosacījumi" jaunās koalīcijas valdības izveidei.

Kā ziņots, abas partijas iepriekš atteicās no valdības veidošanas, kad prezidents bija atteicies akceptēt to izvirzīto kandidātu uz ekonomikas ministra amatu.

Līgas līderis Mateo Salvīni jaunajā valdībā ieņems iekšlietu ministra amatu, bet M5S vadītājs Luidži Di Majo kļūs par darba un ekonomiskās attīstības ministru.

Paolo Savona būs Eiropas lietu ministrs, bet Romas Universitātes ekonomikas profesors Džovanni Trija kļūs par ekonomikas un finanšu ministru, paziņoja Konte.

Prezidents iepriekš bija atteicies akceptēt Savonas kandidatūru ekonomikas ministra amatam. Savukārt Trija ir labvēlīgi noskaņots attiecībā uz Itālijas palikšanu eirozonā.

Ārlietu ministra amatam ir izraudzīts Enco Moavero Milanezi, kurš no 2011. līdz 2014.gadam bija Eiropas lietu ministrs.

Top komentāri

jautājums
j
Kas īsti ir noticis Itālijā? Prezidents uzaicināja Līgas/5zk pārstāvi veidot valdību. Tad pēkšņi noraidīja šo valdību un uzticēja to veidot ārkārtīgi nepopulāram politiķim, kas pārstāv partiju, kas zaudējusi vēlēšanas, un ar kuru ir saistīts pats prezidents. Tas pamatīgi sadusmoja itāļus, un Līgas reitings sāka strauji augt (17%>27%). Lai būtu jautrāk, kāds eirokomisārs teica, ka finanšu tirgi iemācīs itāļiem balsot pareizi. Aptaujas rāda, ka ārkārtas vēlēšanās Līgas/5zk apvienība varētu gūt ap 60% balsu un 70%-75% vietu parlamentā. Prezidents ātri padzina ielikteni, ko tik tikko bija aicinājis veidot valdību, un atkal ir uzticējis valdību Līgas/5zk pārstāvim. Kā saka, Giro d'Italia.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits