Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Itālijas prokuratūra liek arestēt migrantu kuģi Aquarius

Itālijas prokuratūra otrdien paziņoja, ka devusi rīkojumu arestēt migrantu pārvadāšanas kuģi Aquarius saistībā ar apsūdzībām, ka šī kuģa komanda nelegāli atbrīvojusies no bīstamiem atkritumiem.

Nevalstisko organizāciju SOS Mediterranee un Medecins Sans Frontieres (MSF) nofraktētais kuģis patlaban atrodas Marseļā, Francijā, un Itālijas aresta orderis nav izpildīts.

Aquarius komanda nelegāli atbrīvojusies no 24 000 kilogramiem atkritumu laikposmā no 2017.gada janvāra līdz 2018.gada maijam, norādīja Katānijas prokuratūra.

Kuģa komanda atbrīvojusies no atkritumiem, nenodalot potenciāli bīstamus materiālus, kad kuģis bijis piestājis Itālijas ostās. Šo materiālu vidū ir ar lipīgām slimībām, tādu kā kašķis, sirgstošu migrantu drēbes, asiņaini pārsēji un citi medicīniskie atkritumi, skaidroja prokuratūra.

Prokuratūra arī likusi iesaldēt aktīvus 460 000 eiro vērtībā un uzsākusi izmeklēšanu pret 24 cilvēkiem, arī vairākiem MSF darbiniekiem, vēsta ziņu aģentūra ANSA.

Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni, kurš aizliedzis migrantu pārvadātāju kuģiem piestāt Itālijas ostās, sacīja, ka lēmumi ir pamatoti ar izmeklēšanas rezultātiem.

"Man, bloķējot NVO kuģus, bija taisnība. Es apturēju ne tikai migrantu kontrabandu, bet, kā šķiet, arī atkritumu kontrabandu," paziņojumā norādīja ministrs.

Kopš pagājušā mēneša Aquarius nevar pamest Marseļu. Aquarius līdz šim kuģoja ar Panamas karogu, bet šī valsts to svītrojusi no saviem kuģu reģistriem. SOS Mediterranee un  MSF sūrojas, kas tas esot bijis politiski motivēts lēmums.

 

Top komentāri

reptilis
r
Visi lēmumi ir politiski! Lēmums ar migrantu palīdzību likvidēt nacionālās valstis arī bija politisks. Un labi ,ka Itālijā beidzot pie varas ir daudzmaz jēdzīgi domājoši politiķi....,lai gan ilgtermiņa prognozes nav iepriecinošas:(((
hmm
h
Nelegālā imigrācija ir tikai neliela daļa no problēmas, kas saucas imigrācija. Lielākā tās daļa ir legāla imigrācija. Pietiek vienam imigrantam gūt tiesības palikt valstī, un tad legāli ieradīsies vēl 20 viņa radi. Vācijas statistika rāda, ka 42% bērnu vecumā līdz 6 gadiem ir imigrantu bērni. Francijas statistika rāda, ka 30% jaundzimušo ir imigrantu bērni. Demogrāfi gan piebilst, ka atlikušo 70% vidū ir daudz imigrantu mazbērnu, tāpēc precīzāk būtu teikt, ka jaundzimušo vidū 40% ir imigrantu pēcteči. Jautājums: kas būs pēc 20 gadiem? Kas būs ar šo valstu armiju un policiju? Pa to laiku imigranti un viņi pēcteči kļūs par vairākumu jau vienas dzimstības dēļ pat bez papildu imigrācijas. Pat kreisie jau sākuši runā, ka multikulturālisms jau tagad pārtop multikonfliktuālismā.
Al Capone
A
Beidzot iekrita.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits