Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Pirmās zemestrīces stiprums bija 5,5 magnitūdas, bet otrās 6,1 magnitūdas

Itālijas vidieni satricina divas zemestrīces

Itālijas vidieni trešdienas vakarā satricināja divas spēcīgas zemestrīces, kuru stiprums bija attiecīgi 5,5 un 6,1 magnitūda, un tajās ir ievainoti vairāki desmiti cilvēku un ir sagruvušas ēkas, paziņoja Itālijas civilās aizsardzības dienests.

ASV Ģeoloģiskais dienests (USGS) novērtēja pirmās zemestrīces stiprumu ar 5,5 magnitūdām. Pirmā zemestrīce notika plkst.19.10 (20.10 pēc Latvijas laika), bet otra tai sekoja pēc divām stundām un bija 6,1 magnitūdu stipra.

Pirmā zemestrīce pamudināja cilvēkus izskriet no mājām, un šī rīcība var būt novērsusi cilvēku bojāeju otrajā zemestrīcē, kas bija postošāka par pirmo.

Vairāki desmiti cilvēku saņēma medicīnisko palīdzību vieglu ievainojumu vai šoka dēļ, bet nav ziņots, ka kāds būtu nopietni ievainots, preses konferencē vēlu naktī paziņoja civilās aizsardzības vadītājs Fabricio Kurčo.

“Galu galā, situācija nav tik katastrofāla, kādu varēja gaidīt,” ņemot vērā šo zemestrīču stiprumu, sacīja Kurčo.

Zemestrīces bija sajūtamas Romā, kur pazemes grūdieni sašūpoja vairākus gadsimtus senas ēkas pilsētas centrā un iedzīvotāji izskrēja no mājām uz ielas. Otrā zemestrīce bija sajūtama pat Itālijas ziemeļu pilsētā Venēcijā un dienvidu pilsētā Neapolē. Romā uz laiku tika evakuēti cilvēki no Ārlietu ministrijas ēkas.

Abu zemestrīču epicentrs atradās pie Viso ciema Markes reģiona Mačeratas provincē. Viso tika ziņots par ēku sagrūšanu un citiem postījumiem, bet pārtrauktie telefonsakari tur jau ir atjaunoti.

Pirmās zemestrīces hipocentrs bija deviņu kilometru dziļumā.

Ziņu aģentūra ANSA vēstīja, ka zemestrīču epicentra tuvumā slēgti vairāki ceļi un palēnināta vilcienu gaita.

"Daudzas mājas ir sagruvušas. Mūsu pilsētai ir beigas," telekanālam Sky Italy pa telefonu paziņoja Mačeratas provinces Usitas komūnas mērs Marko Rinaldi. "Otrā zemestrīce bija ilga un briesmīga," viņš sacīja, piebilstot, ka laimīgā kārtā visi iedzīvotāji bija atstājuši mājas jau pēc pirmās zemestrīces.

Postošā 24.augusta zemestrīcē Itālijas vidienē dzīvību zaudēja teju 300 cilvēku. Toreiz pazemes grūdieni kalnos nodarīja postījumus Amatričes ciematā un vairākās tuvākās apkaimes pilsētās netālu no trešdien notikušo zemestrīču epicentra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits