Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Aktrise Valērija Golīno

Itāļu kino sievietes nosoda sistemātisku seksuālu uzmākšanos

Vairāk nekā 120 itāļu aktrises, režisores un citas kino nozares pārstāves piektdien nosodījušas sistemātisku seksuālu uzmākšanos viņu pārstāvētajā izklaides jomā.

"Mēs nerādām ar pirkstu ne uz vienu "uzmācīgo". Mēs protestējam pret visu sistēmu," viņas paziņoja laikrakstā La Repubblica un citās vadošajās avīzēs publicētā manifestā.

124 parakstītāju vidū ir aktrise Valērija Golīno, kura ar amerikāņu kino zvaigznēm Tomu Krūzu un Dastinu Hofmanu filmējās 1988.gadā uzņemtajā filmā Rain Man (Lietus cilvēks), kā arī skatītāju iecienītā seriālā Gomorra režisore Frančeska Komenčīni.

Pēc ietekmīgā Holivudas producenta Hārvija Vainstaina apsūdzēšanas seksuālā uzmācībā pēdējos mēnešos aizsākusies globāla kampaņa MeToo, kas vēršas pret uzmākšanos kino nozarē un citviet.

Tomēr Itālijā aktrise Azija Ardžento, kura bija apsūdzējusi Vainstainu izvarošanā, pati saņēma negatīvus komentārus un tika vainota par centieniem šādā veidā gūt publicitāti.

Seksuālās uzmākšanās skandāli izraisa tūlītēju sašutuma vilni, tomēr tiklīdz tas ir pagājis, cilvēki "sāk apšaubīt to, ko izmantošanas upuri ir teikuši, kas viņi ir, viņu rīcību, motīvus, kas likuši viņiem runāt", norādīts manifestā.

"Tādā veidā (..) viņi vēlas mūs apklusināt, likt padomāt divreiz, pirms atveram muti, īpaši, ja dažas lietas notika pagātnē, un tādā veidā [viņiem] tā vairs nav problēma," teikts manifestā.

Šādos apstākļos "Ikviena strādājoša sieviete" tiek aicināta "pierast [pie uzmākšanās], vai pazust no sistēmas", brīdināja manifesta parakstītājas.

"Pienācis laiks, kad mēs esam pārstājušas baidīties," paziņoja itāļu kino sievietes.

Top komentāri

reptilis
r
..ir vēl itāļu kino?!....vai tikai aktrises palikušas?
trusis nejaukais
t
apnikushas jau cik var, te jautaajums ir driizaak par to, kaapeec tik liela dalja aktrishu un sievieshu vispaar izmanto savu dzimumu kaapshanai pa karjeras kaapneem. taam, kas bljauj, visticamaak, tas nav izdevies, citaati tureetu muti un kluseetu. buutu ljoti interesanti uzzinaat, cik aktrises ir labpraatiigi dabuujushas lomu caur gultu, bet to mees jau nekad laikam neuzzinaasim..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits