Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izmeklē Parīzes Dievmātes katedrāles ugunsgrēka iemeslus

Francijas izmeklētāji otrdien izvaicājuši celtniekus, kas bija iesaistīti Parīzes Dievmātes katedrāles renovācijas darbos, mēģinot noskaidrot postošā ugunsgrēka avotu.

Pastāv aizdomas, ka ugunsgrēks izcēlies renovācijas darbu dēļ. Ugunsgrēks sācies vietā zem sastatnēm.

Izmeklētāji naktī izvaicājuši aculieciniekus un sākuši sarunas ar piecu dažādu celtniecības kompāniju darbiniekiem, kas strādāja katedrālē, pavēstīja prokurors Remī Eics.

"Nekas nenorāda, ka tā bija tīša rīcība," reportieriem pavēstīja Eics, piebilstot, ka lietai piesaistīti 50 izmeklētāji.

Francijas varasiestādes ugunsgrēku Parīzes Dievmātes katedrālē izmeklē kā nejaušu aizdegšanos un citas versijās nav izvirzījušas.

Ugunsgrēka dzēšanā bija iesaistīti aptuveni 400 ugunsdzēsēji un pēdējos uguns perēkļus izdevās likvidēt otrdienas rītā 15 stundas pēc ugunsgrēka izcelšanās.

Jau vēstīts, ka postošā ugunsgrēkā būtiski cietusi Parīzes Dievmātes katedrāle - ir sabrukusi katedrāles smaile un teju pilnībā nodedzis jumts. Izdevies nosargāt divus galvenos torņus un zvanu torni, kā arī nosargāt katedrālē esošos mākslas darbus un reliģiskos artefaktus.

 

Top komentāri

ta nu gan
t
Tā runā, ka pēdējā gada laikā Francijā nodegušas diezgan daudzas katoļu baznīcas. Vai visās bija pie vainas renovācijas darbi?
Degungalā
D
https://www.dailymail.co.uk/news/article-6927101/Have-nice-day-ISIS-fanatics-revel-Notre-Dames-destruction-describing-punishment.html
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits