Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Izmeklētāji: Parīzē nošautais uzbrucējs dzīvojis patvēruma meklētāju centrā Vācijā

Ceturtdien Parīzē pie policijas iecirkņa nošautais uzbrucējs iepriekš dzīvojis patvēruma meklētāju centrā Vācijas rietumos, svētdien paziņoja vācu izmeklētāji, kas palīdz saviem franču kolēģiem.

Sestdien viņi rīkojuši reidu viņa dzīvoklī Reklinghauzenes pilsētas patvēruma meklētāju centrā. Paziņojumā nav sīkāku ziņu par notikušo, vienīgi norādīts, ka nekas neliecina par citu iespējamu uzbrukumu plāniem. Nav arī teikts, vai šim cilvēkam bijis piešķirts patvēruma meklētāja statuss, bet to ziņu aģentūrai AFP apliecinājis informēts avots.

Tikmēr izdevuma Spiegel interneta izdevums raksta, ka viņš jau iepriekš nonācis Vācijas policijas uzmanības lokā, bet decembrī pazudis, savukārt Welt am Sonntag vēsta, ka viņš uz patvēruma meklētāju centra sienas bija uzzīmējis džihādistu grupējuma Islāma valsts simbolu.

Pēc izdevuma rīcībā esošās informācijas, šis cilvēks saskarsmē ar Vācijas varas iestādēm reģistrējies ar dažādiem vārdiem un norādījis ik reizi citu pilsonību, uzdodoties gan par marokāni, gan sīrieti, gan gruzīnu, bet patvērumu pieprasījis kā Valids Salihi.

Francijas izmeklētāji piektdien izteicās, ka nošauto uzbrucēju, domājams, identificējuši viņa tuvinieki, kas liecinājuši, ka viņš ir tunisietis Tareks Belgacems.

Francijas prokurors Fransuā Molēns piektdien paziņoja, ka uzbrucējam bijis līdzi mobilais telefons ar vācu SIM karti. Pie vīrieša tika atrasts ar roku rakstīts dokuments, kurā apgalvots, ka viņš ir no Tunisijas. Salīdzinot pirkstu nospiedumus, policija atklāja, ka vīrietis jau iepriekš bija nonācis policijas uzmanības lokā saistībā ar kādu zādzību 2013.gadā. Toreiz viņš apgalvojis, ka ir dzimis 1995.gadā Kasablankā, Marokā.

Jau vēstīts, ka uzbrucējs bija bruņojies ar gaļas cirvi un viņam mugurā bija neīsta pašnāvnieka veste. Pēc Molēna teiktā, policisti, kas nošāvuši uzbrucēju, rīkojošies atbilstoši un pašaizsardzības nolūkos, pirms tam vairākas reizes brīdinot vīrieti, lai viņš apstājas.

Incidents notika tieši gadu pēc divu teroristu uzbrukuma Francijas satīras žurnāla Charlie Hebdo redakcijai Parīzē, kurā tika noslepkavoti 12 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits