Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Junkers: ES plāno ievedmuitu vadošiem ASV zīmoliem

Eiropas Savienība (ES) gatavo atbildes pasākumus pret dažiem vadošiem ASV zīmoliem, reaģējot uz Savienoto Valstu prezidenta Donalda Trampa plāniem noteikt ievērojamus muitas tarifus tērauda un alumīnija importam, piektdien paziņojis Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers.

"Mēs nepaliksim vienaldzīgi, kad tiek apdraudēta Eiropas rūpniecība un darbavietas. ES gatavo ievedmuitu ASV ražojumiem, tostarp Harley-Davidson, burbonam un Levi's džinsiem," Junkera teikto žurnālistiem tviterī citē viņa preses sekretāre.

Kā ziņots, Tramps, tiekoties Baltajā namā ar metālrūpniecības uzņēmu vadītājiem, ceturtdien paziņoja, ka gatavojas nākamnedēļ parakstīt rīkojumu par 25% muitas tarifu piemērošanu tērauda importam un par desmit procentu tarifa piemērošanu alumīnija importam.

Reaģējot uz šo Baltā nama saimnieka paziņojumu, Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriēls piektdien aicinājis ES uz stingru reakciju.

Arī Austrijas kanclers Sebastians Kurcs aicinājis ES veikt stingrus pretpasākumus Trampa lēmumam.

Savukārt Vācijas rūpniecības federācijas BDI prezidents Dīters Kemfs norādījis, ka federācija atbalsta ES tās plānos atbilstoši reaģēt, taču brīdinājis, ka "pārāk daudz likts uz kārts, lai riskētu ar tirdzniecības karu."

Tikmēr Vācijas Rūpniecības un tirdzniecības kameru apvienības (DIHK) vadītājs Martins Vanslēbens brīdinājis, ka Trampa lēmums var satricināt visu pasaules tirdzniecības sistēmu, taču vienlaikus viņš aicinājis ES sadarboties ar citām valstīm, lai Pasaules Tirdzniecības organizācijā paustu saskaņotu reakciju.

Top komentāri

tups
t
HD, burbons un džinsi... baikeriem kirdik :)))
burbons
b
Kur ES diedz džinsus?
F
F
HD un Burbonu varbūt, bet džinsus viņi nopietni vēl ASV taisa? Jāskrien būs pirkt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits