Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kalniņa-Lukaševica: Vācijas ieguldījums Baltijas gaisa telpas aizsardzībā stiprina visas Eiropas drošību

Vācijas ieguldījums Baltijas gaisa telpas aizsardzībā stiprina visas Eiropas drošību, pauda Saeimas priekšsēdētājas biedre, deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Vācijas parlamentu vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV), Berlīnē tiekoties ar Bundestāga Aizsardzības komisijas deputātiem.

Politiķe pateicās par Vācijas līdzšinējo ieguldījumu reģiona drošības stiprināšanā un apņemšanos Baltijas valstīs izvietot līdz pat pieciem tūkstošiem karavīru, kā arī pārrunāja sadarbību Baltijas gaisa telpas aizsardzībā.

"Vācijas var paļauties, ka Latvija nodrošinās teicamu sadarbību abu valstu gaisa spēku starpā. Jo īpaši nozīmīgi tas būs nākamgad, kad Vācijas piloti savas misijas veikšanai izmantos Lielvārdes Gaisa spēku bāzi," sacīja delegācijas vadītāja.

Latvija ir ieinteresēta ilgtermiņa sadarbībā arī aizsardzības jomas iepirkumos, kolēģiem atzīmēja Kalniņa-Lukaševica un uzsvēra, ka Vācijas "IRIS-T" sistēma būtiski uzlabos reģiona gaisa un pretraķešu aizsardzības tīklu. Septembrī Latvijas un Igaunijas aizsardzības ministri vienojās ar Vāciju par pretgaisa aizsardzības sistēmas iegādi, kas ir Latvijas lielākais militārais iepirkums.

"Krievija, uzbrūkot Ukrainai, ir uzsākusi karu Eiropā. Tas apdraud ne tikai Ukrainas iedzīvotājus. Agresija pret Ukrainas valsti un genocīds, kas tiek vērsts pret tās cilvēkiem, satricina noteikumos balstīto starptautisko kārtību un apdraud arī citas valstis. Lai novērstu šo apdraudējumu, mums jāpalīdz Ukrainai atjaunot tās teritoriālo integritāti un pilnu suverenitāti. Lai atturētu Krieviju no tālākas agresijas, nepieciešamas arī papildu investīcijas Baltijas valstu aizsardzībā," sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Vizītē Berlīnē piedalās arī Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Vācijas parlamentu vadītājas vietniece Jana Simanovska (P) un grupas deputāti - Juris Viļums (AS) un Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns (ZZS).

Kalniņa-Lukaševica kopā ar delegāciju līdz 8.novembrim uzturas Berlīnē, lai kopā ar Vācijas amatpersonām pārrunātu Latvijas un Vācijas divpusējo attiecību dinamiku, kā arī diskutētu par starptautiskajām aktualitātēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits