Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Krievija mēģinājusi izspiegot Francijas satelītu

Krievijas satelīts pagājušajā gadā mēģinājis izspiegot satelītu, kas nodrošina komunikācijas Francijas armijai, piektdien paziņoja Francijas aizsardzības ministre Floransa Parlī.

Francijas un Itālijas kopīgi pārvaldītajam satelītam Athena-Fidus "nedaudz par tuvu pietuvojies" Krievijas satelīts Luč-Olimp, kurš ir pazīstams ar savām modernajām noklausīšanās spējām, pavēstīja Parlī Francijas Nacionālajā kosmosa pētījumu centrā Tulūzā.

"Tas pietuvojās tik tuvu, ka mēs varējām iedomāties, ka tas mēģina pārtvert mūsu komunikācijas," sacīja Parlī. "Mēģināt noklausīties savus kaimiņus nav tikai nedraudzīgi. Tā ir spiegošana."

Pēc viņas teiktā, amatpersonas veikušas "atbilstošus pasākumus" un turpinājušas novērot satelītu pēc tā attālināšanās un redzēja, ka tas manevrē arī citu objektu tuvumā.

"Mēs labi zinām, ka citi lielie spēlētāji kosmosā izstrādā intriģējošus orbitālos objektus, eksperimentē ar potenciālajām uzbrukuma spējām, veic manevrus, kas neatstāj šaubas par viņu agresīvo nolūku," sacīja Parlī. "Ja mēs nerīkosimies, mēs būsim apdraudēti, mūsu militārie manevri un mūsu ikdienas operācijas būs apdraudētas."

Top komentāri

bet
b
Tā ir maksa par lētticību. Ja Francija būtu atbalstījusi neatkarīgo tatāru, čečenu, jakutu, čuvašu, tuviešu, baškīru utt. valstu izveidošanu pēc PSRS sabrukuma, tad nekāda Krievija šodien nebūtu spējīga pat iedomāties izspiegot Francijas satelītus.
melnais humors
m
Nu, ir mēģinājusi. Un tad?! To pašu dara Anglija, Francija un Vācija utt. atiecībā pret to potenciālo pretinieku, konkurentu un sabiedroto satelītiem. Ar spiegošanu nodarbojas visi un it īpaši jau amerikāņi, kas izspiego visus! Ja kāds iedomājas, ka ar spiegošanu nodarbojas tikai Krievija, tad tas ir lētticīgs muļķis.
Irlielāmērāticams
I
ka caur satelītu gribēja ietekmēt vēlēšanas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits