Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Krievijas futbola izlase saņēmusi nosacītu diskvalifikāciju no Eiropas čempionāta

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) pēc nedēļas nogalē piedzīvotajām līdzjutēju nekārtībām otrdien piespriedusi Krievijai nosacītu diskvalifikāciju no pašlaik notiekošā Eiropas čempionāta.

Nosacīta diskvalifikācija Krievijas līdzdalību turnīrā pašlaik neapdraud, tomēr pie atkārtotām līdzjutēju nekārtībām stadiona tribīnēs nacionālajai izlasei var sekot automātisks sods. Nosacītā diskvalifikācija būs spēkā līdz turnīra noslēgumam.

Tāpat Krievijai piespriests 150 000 eiro liels naudas sods.

"Lēmums attiecas vienīgi uz incidentiem, kas notiek stadionā un ir UEFA Disciplinārlietu komitejas jurisdikcijā," teikts paziņojumā.

Krievijas Futbola savienība akceptējusi sodu un pavēstījusi, ka neiesniegs apelāciju.

Tikmēr Krievijas izlases uzbrucējs Artjoms Dzjuba pielēja eļļu ugunij, vainojot notikušajā arī Anglijas fanus.

"Nesaprotu britu mediju reakciju, kas savus fanus uzskata kā svētos," viņš teica. "Jābūt objektīviem - tajā uz pusēm ir vainīgas abas puses. Es nesaskatu tikai krievu vainu."

"Esam droši, ka netiksim izmesti no turnīra un nebūs netaisnību," piebilda Krievijas izlases galvenais treneris Leonīds Sluckis.

UEFA izpildkomiteja jau svētdien paziņoja, ka Krievijas un Anglijas izlases var tikt diskvalificētas, ja atkārtosies incidenti, kādi svētdien tika piedzīvoti Marseļā.

Pēc sestdien notikušās B apakšgrupas spēles, kurā Krievija Marseļā izrāva neizšķirtu 1:1 pret Angliju, liels Krievijas izlases līdzjutēju bars ielauzās angļu futbola fanu sektorā, sākot kautiņu. Video fiksēts, ka Anglijas izlases līdzjutēji metas bēgt no saniknotā bara un sākotnēji nekur tuvumā nav redzams neviens policists.

Pēc tam UEFA ierosināja disciplinārlietu par Krievijas līdzjutēju radītajām nekārtībām, rasistisku uzvedību un petaržu dedzināšanu, un to otrdien izskatīja UEFA Disciplinārlietu komiteja.

1998. gada Pasaules kausa izcīņas laikā Marseļa piedzīvoja līdzīgus incidentus, kad Anglijas un Tunisijas fanu kautiņos četri cilvēki tika sadurti un aptuveni 100 arestēti.

Zīmīgi, ka tuvākajās dienās atkal nav izslēgtas Anglijas un Krievijas fanu sadursmes - ceturtdien Krievijas izlase Lillē spēlēs ar Slovākiju, bet Anglija paralēli ar Velsu tiksies vien nepilnus 40 kilometrus attālajā Lansā. Lille ir daudz lielāka pilsēta par Lansu un daudzi angļu fani dzīvos tieši tur, kur būs krievu līdzjutēji.

Krievijā 2018. gadā notiks Pasaules kausa finālturnīrs. Krievijas futbola līdzjutēji jau daudzus gadus izpelnījušies nosodījumu par savu rasistisko uzvedību, kas pārsvarā vērsta pret melnādainajiem futbolistiem.

Arī 2012. gadā Eiropas čempionātā, kas risinājās Polijā un Ukrainā, Krievijas Futbola savienība saņēma vairākus sodus par līdzjutēju uzvedību. Tāpat tai tika piespriests nosacīts punktu sods pirms 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits