Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Krievu oligarhiem Lielbritānijā būs jāpaskaidro savu īpašumu izcelsme

Aizdomās par korupciju turētajiem krievu oligarhiem turpmāk nāksies Lielbritānijas varasiestādēm izskaidrot savu īpašumu izcelsmi, sestdien paziņojis drošības valsts ministrs Bens Volless.

Lielbritānijas varasiestādes, pamatojoties uz noteikumiem par neskaidras izcelsmes bagātības orderiem (UWO), kas stājās spēkā šonedēļ, varēs arestēt aizdomīgus īpašumus, kamēr netiks pienācīgi paskaidrota to izcelsme, laikrakstam The Times paskaidrojis Voless.

Viņš uzsvēris, ka izmantos visu likuma bardzību, lai vērstos pret korumpētiem politiķiem un starptautiskiem noziedzniekiem, kas izmanto Lielbritāniju kā patvērumu.

Amatpersonas lēš, ka katru gadu Lielbritānija tiek izmantota, lai atmazgātu nelikumīgi iegūtus līdzekļus aptuveni 90 miljardu mārciņu (103 miljardu eiro) apmērā.

UWO ļauj varasiestādēm iesaldēt un atsavināt īpašumus, kuru vērtība pārsniedz 50 000 mārciņu, ja to īpašnieki nespēj paskaidrot, kā tie iegūti.

Voless norādījis, ka, piemēram, tiem ārvalstu parlamentu deputātiem, kas nesaņem lielas algas, bet pēkšņi iegādājušies greznu savrupnamu Londonas centrā, būs jāpaskaidro, kā viņi par to samaksājuši.

"Mēs konfiscēsim šos īpašumus, tos pārdosim un ieņēmumus izmantosim mūsu tiesībsargāšanas iestāžu finansēšanai," paziņojis ministrs, piebilstot, ka jau drīzumā uzdos tiesībsargāšanas iestādēm ķerties pie UWO izmantošanas.

 

Top komentāri

hmmm
h
Reti jēdzīga iniciatīva. Ierosinu Latvijā - visiem tiem, kas nespēj paskaidrot līdzekļu izcelsmi - konfiscēt un ieskaitīt valsts budžetā. Protams, darot to prātīgi, bez radikālisma un fanātisma.
laba ideja
l
To vajag ieviest arī Latvijā — ne tikai krievu oligarhiem, bet arī krieviskotiem latviešiem un bijušiem augstiem amatvīriem.
...
.
Gaidām ka cenas dārgajiem īpašumiem Anglijā kritīsies. Nonāks daudz īpašumu pārdošanā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits