Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lagarda aicina eirozonas līderus atbalstīt Grieķijas parādsaistību sloga samazināšanu

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektore Kristīne Lagarda piektdien aicināja eirozonas dalībvalstu līderus paust konkrētāku atbalstu Grieķijas parādsaistību sloga samazināšanai.

SVF noteicis Grieķijas parādsaistību sloga samazināšanu par priekšnoteikumu tā dalībai valsts trešajā glābšanas programmā.

Taču vairākas eirozonas valstis šajā jautājumā kavējas, uzsverot uz nepieciešamību iegūt plašākus pierādījumu Grieķijas reformu pūliņiem, lai apstiprinātu aizdevumu izmaksu no trešās glābšanas programmas.

"Mēs turpināsim darbu pie šīs parādsaistību sloga samazināšanas programmas," norādīja Lagarda G7 valstu finanšu ministru un centrālo banku vadītāju sanāksmes laikā Itālijas pilsētā Bari. "Pagaidām nav pietiekamas skaidrības, taču es ceru, ka Eiropas partneri turpinās progresu šajā jautājumā."

Sarunas starp Atēnām un starptautiskajiem kreditoriem turpinājušās mēnešiem ilgi saistībā ar nesaskaņām par parādsaistību sloga mazināšanu un budžeta mērķiem.

Grieķijai drīzumā nepieciešams saņemt pēdējo maksājumu no trešās finanšu glābšanas programmas, lai tā varētu jūlijā segt septiņu miljardu eiro parādsaistības.

Top komentāri

Eirpists
E
Tu veca kuce La garta vari giekiem paradsaistibas slogu samazinat no savas kabatas, bet ne no ES pilsonu kabatas. Ceru, Ka Latvijas valsts vadiba un citas ES valstu vadibas nepiekritis sis zidu kompanijas Pasaules bankas aferam, samazinot grieku paradsaistibas, lai PB zidi piepilditu savas kabatas. Vai Latvijas Valsts Kontrole ir veikusi kadu parbaudi sai PB zidu midzeni?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits