Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Pagaidām nav gūts drošs apstiprinājums, ka laikraksts Yeni Safak tik tiešām ticis pie audioierakstiem, kurā dzirdama Hašogi spīdzināšana

Laikraksts apgalvo, ka Hašogi Saūda Arābijas konsulātā nogalināts īpaši nežēlīgā veidā

Žurnālists Džamals Hašogi, kurš pazuda pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā 2. oktobrī, ticis spīdzināts un noslepkavots īpaši brutālā veidā - nogriežot galvu. To, atsaucoties uz audioierakstiem, trešdien ziņo Turcijas valdībai lojālais laikraksts Yeni Safak. Hašogi slepkavas nopratināja viņu un spīdzināja, nogriežot pirkstus, ziņo laikraksts, apgalvojot, ka tas dzirdams vairākos šī notikuma audioierakstos.

Turcijas policija uzskata, ka Hašogi, kurš bija viens no redzamākajiem Saūda Arābijas karaļa Salmana un viņa dēla Mohameda bin Salmana kritiķiem, nogalinājuši saūdarābu slepenie aģenti.

Saūda Arābijas amatpersonas šīs apsūdzības kategoriski noliedz, apgalvojot, ka Hašogi konsulātu pametis sveiks un vesels.

Laikraksts The Washington Post iepriekš citēja anonīmas ASV un Turcijas amatpersonas sakām, ka pastāv audioieraksti un video, kas apliecina, ka Hašogi nogalināts konsulātā un viņa līķis pēc tam iznīcināts. Taču šī ir pirmā reize, kad kāds no Turcijas medijiem apgalvo, ka dzirdējis šos ierakstus.

Laikraksts Sabah nedēļas nogalē ziņoja, ka Hašogi Apple pulkstenis ierakstījis viņa nopratināšanu, spīdzināšanu un nogalināšanu, lai gan daži eksperti apšauba, vai pulkstenis spējis ierakstīt notikumus veidā, kā tie atspoguļoti medijos.

Yeni Safak ziņo, ka Saūda Arābijas konsuls Stambulā Mohameds al Otaibi ierakstā dzirdams Hašogi spīdzināšanas laikā sakām: "Dariet to laukā. Jūs ievilksiet mani nepatikšanās."

Laikraksts ziņo, ka citā ierakstā kāda persona, kas nav identificēta, saka Otaibi: "Ja vēlies dzīvot, kad atgriezīsies Saūda Arābijā, klusē!"

Yeni Safak nenorāda, kā šie ieraksti veikti un kā laikraksts tos ieguvis.

Otaibi pameta Stambulu otrdien, pirms Turcijas policija pārmeklēja viņa rezidenci. Telekanāls CNN pirmdien vēstīja, ka Saūda Arābija gatavo ziņojumu, kurā būs teikts, ka Hašogi miris rupjas nopratināšanas rezultātā.

Top komentāri

rekur
r
Slepkavība diplomātiskās pārstāvniecības telpās ir ārkārtīgs retums. Vēl jo vairāk slepkavība ar Ģenerālkonsula piedalīšanos ir vispār nebijis gadījums. Tik trakas lietas neatļāvās ne Hitlera Vācija , ne Staļina Krievija. 1918.g. 6. jūnijā Krievijas revolūcijas laikā kreisais eseris Andrejevs Maskavā Vācijas vēstniecībā sarunu laikā nošāva Vācijas sūtni Mirbahu.
ļuļa
ļ
vācu prese raksta, ka viņš sazāģēts gabalos ar kaulu zāģi vēl dzīvam esot. zāgētājs esot zāģēšanas laikā uzlicis austiņas un klausījies mūziku, un ieteicis citiem arī to darīt. nomiris žurnālists esot tikai pēc 7 minūtēm. pāris stundu pēc viņa ieiešanas konsulātā, tur esot ieradusies vesela brigāde ar apkopējiem. un tagad lūdzu mans kautrais jautājums - kad beidzot tiks ieviestas sankcijas pret saudu arābiju? vislabākajā gadījumā, protams, nato sabiedrotajiem vajadzētu šo valsti nobumbot līdz ar zemi.
utt
u
Plkst. 17 Stambulā sākās kratīšana ģenerālkonsula dzīves vietā. Viņš tiek apsūdzēts līdzdalībā slepkavībā. Par to liecina audioieraksti. Ģenerālkonsuls no Turcijas azbēdzis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits