Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Laikraksts: Krievija Lielbritānijā uztur aģentu tīklu

Krievijas specdienesti Lielbritānijā organizējuši politiķu un konsultantu tīklu savu politikas un propagandas mērķu sekmēšanai, kā arī Krievijas prezidenta Vladimira Putina ienaidnieku vajāšanai, teikts publikācijā britu laikrakstā The Guardian.

Slepenajā ziņojumā, kas iesniegts Lielbritānijas parlamenta izlūkošanas un drošības komitejai, finansists Viljams Brauders uzsvēris, ka Krievijas varasiestādes spējušas iefiltrēt britu sabiedrībā savus labi apmaksātos ietekmes aģentus.

"Daži gribēja konkrēti zināt, kāda iemesla pēc un kā labā viņi strādā, citi darbojās Krievijas interesēs, par to nenojaušot," komitejas locekļiem skaidro Brauders.

Aģentu vidū ir leiboristu un konservatīvo politiķi, bijušie specdienestu darbinieki, kā arī vadošo sabiedrisko attiecību uzņēmumu pārstāvji.

Kopā viņi visi veido, kā norāda Brauders, "Rietumu bufertīklu".

Finansista liecībās nav apgalvots, ka britu pavalstnieki pārkāptu likumu.

Krievijas režīms izmanto britu profesionāļus, lai slēptu savas tumšās valstiskās un kriminālās intereses, uzskata Brauders.

Maskava izmanto to cilvēku pakalpojumus, kas var polemizēt ar Putina oponentiem un kritiķiem, tos, kas sekmē Krievijas propagandas un dezinformācijas izplatīšanu, skaidro finansists.

Britu starpnieki, kas apkalpo Krievijas intereses, atvieglo un maskē vērienīgās naudas atmazgāšanas operācijas, uzskata Brauders.

Top komentāri

starp citu
s
Vispār jau Krievija uztur aģentu tīklu arī Latvijā. Būtu labi, ja Diena un LETA rakstītu arī par to.
Pletne
P
LV shis agentu tikls kopsh 4. maija mierigi kaa imitee 1918.g LR atjaunoshanu?"atjaunoshanas" rezultaataa uzradushies tukstoshiem "latvieshu",kas nespej sazinaties LR valsts valodaa(tatad nekvalificejas pilsonibai,bet piedalas veleshanas,un lidz ar to apdraud demokratiju,NATO un ES iedzivotajus,netikai latvieshus)?shie agentu "naturalizetie" mierigi kurina naidu un murgo par kautkadu krievu skolu "aizstavibu",it ka kads uzbruktu krievu skolam vai krieviem..?
xxx
x
man ir smieklīgi lasīt,kā Krievijas troļļi-murļaki tēlo latviešus,slepjoties zem latviešu vārdiem. tāpēc teikšu Uldi,ko tu muldi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits