Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijas pilsonim par tautietes izvarošanu Lielbritānijā piespriests 7 gadu cietumsods

Lielbritānijas tiesa piespriedusi cietumsodu Latvijas pilsonim Indulim Lukstiņam par tautietes izvarošanu, atvilinot jauno sievieti uz Lielbritāniju ar auklītes darba solījumu, vēsta britu mediji.

Dandī tiesas zvērinātie pēc liecinieku uzklausīšanas septembra beigās atzina Lukstiņu par vainīgu apsūdzībās par izvarošanu.

Jāatgādina, ka auklītes darbā pieteikusies Latvijas valstspiederīgā tika izvarota dažu stundu laikā pēc ierašanās Lielbritānijā. 21 gadu vecā sieviete šā gada sākumā ieradās Skotijā, kur viņai solīts auklītes darbs, taču dažu stundu laikā pēc izkāpšanas no lidmašīnas viņu izvarojis Latvijas pilsonis Lukstiņš, kas sievietei bija atbraucis pretī uz lidostu.

Ceļā 50 gadus vecais Lukstiņš piestāja atpūtas vietā šosejas malā un, piedraudot ar nazi, izvaroja jauno sievieti. Lukstiņam tika izvirzītas apsūdzības seksuālā uzbrukumā.

Kā tiesā liecināja upure, viņa atsaukusies uz Latvijas darba biržas vietnē ievietotu sludinājumu, kurā kāda krievvalodīga ģimene Glāzgovā meklēja auklīti saviem bērniem. Dažu dienu laikā pēc CV un fotogrāfiju aizsūtīšanas jaunā sieviete saņēmusi atbildi, ka viņa ir pieņemta darbā. Pēc tam viņa iegādājusies lidmašīnas biļeti lidojumam uz Skotiju un 15.janvārī ieradās Prestvikas lidostā.

"Vīrietis man rakstīja, ka viņa vārds ir Ivars un ka viņš mani gaidīs ar lapu, uz kuras būs uzrakstīts mans vārds. Man bija slikta priekšnojauta. Es viņam prasīju dokumentus, kas apliecinātu, ka viņš ir nodarbinātības aģents un ka viņš man nodrošinātu darbu, bet es neko tādu nesaņēmu," tiesā liecināja jaunā sieviete. Neskatoties uz bažām, viņa tomēr nolēmusi doties uz Lielbritāniju, cerot, ka tā būs izdevība iegūt labu darbu.

"Kad mašīnā viņš navigatorā ievadīja adresi, uz kuru mēs braucam, es dzirdēju, ka tā vieta ir četru stundu brauciena attālumā. Es domāju, ka mēs brauksim uz Glāzgovu, bet viņš teica, ka mēs dodamies uz Invernesu. Tad es sāku domāt, ka viss būs savādāk, nekā es cerēju," tiesā liecināja upure. Pēc aptuveni divu stundu brauciena vīrietis piestājis atpūtas vietā ceļa malā, pavēstot, ka viņš ir noguris un vēlas atpūsties.

"Mēs tur palikām aptuveni trīs četras stundas. Viņš izskatījās nervozs un sacīja dīvainas lietas. Viņš teica, ka es esmu ļoti jauna un glīta meitene un ka man vajadzētu sponsoru, kādu pie kā dzīvot un kas mani pieskatītu," tiesā stāstīja upure. "Pēc tam mēs braucām aptuveni vēl vienu stundu. Viņš likās traks un runāja ļoti sliktas lietas. Viņš teica, ka apstāsies vēlreiz, jo viņam ir jāpieņem lēmums. Es sapratu, ka šis lēmums bija attiecībā uz mani. Viņš visu laiku atkārtoja: "Es vienmēr dabūju to, ko gribu."."

Otrajā atpūtas vietā vīrietis, turot sievietei pie kakla nazi, licis viņai izģērbties un pēc tam izvarojis. Pēc tam viņa devusies uz blakus esošo veikalu, lūdzot palīdzību.

50 gadus vecais Lukstiņš tiesā noliedza, ka būtu izvarojis jauno sievieti. Viņš arī noraidīja, ka viņa īpašumā būtu bijis nazis, kā arī noliedza, ka nozadzis sievietei portatīvo datoru, lādētāju un somu. Lukstiņš tiesā apgalvoja, ka seksuālās attiecības abu starpā notikušas pēc savstarpējas piekrišanas.

Apsūdzētā advokātes Sahids Latifs sacīja, ka Lukstiņš Latvijā dzīvojis kādā mazpilsētā līdz 2004.gadam, kad nomirusi viņa sieva un bērns. Pēc tam viņš pārcēlies uz dzīvi Lielbritānijā, kur strādājis dažādus darbus, tostarp kā rūpnīcas strādnieks un šoferis. Viņš arī strādājis Edinburgas labdarības organizācijā, kas palīdz bērniem ar redzes traucējumiem.

Edinburgas Augstākā tiesas tiesnese Lēdija Klārka norādīja, ka viņš "ļaunprātīgi izmantojis jauno sievieti, kas bija apdraudētā situācijā. Viņa Skotijā ieradās ar pārliecību par darbu. Bet jūs pret viņu veicāt vardarbīgu seksuālu uzbrukumu ar nazi".

Tiesa Lukstiņam par izvarošanu un portatīvā datora zādzību piesprieda septiņu gadu cietumsoda, kā arī viņš iekļauts dzimumnoziedznieku reģistrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits