Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lepena prognozē fundamentālas pārmaiņas ES

Francijas galēji labējās Nacionālās apvienības (RN) līdere Marina Lepena piektdien paziņojusi, ka pieaugošā nacionālistu partiju popularitāte pēc Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām novedīs pie fundamentālām pārmaiņām Eiropas Savienībā (ES).

Lepena norādīja uz tādu partiju pozīciju nostiprināšanos kā Zviedrijas Demokrāti (SD) un Itālijas Līga.

"Manuprāt, suverenitāti atbalstošās partijas, ja varam to tā formulēt, patriotu partijas, partijas, kas vēlas mazāk Eiropas Savienības vai citādu Eiropas organizāciju, ļoti iespējams, gūs labākus rezultātus nekā pirms pieciem gadiem," norādīja RN vadītāja.

Katrā gadījumā pati EP, kā arī Eiropadomes darbība tiks "apgriezta kājām gaisā", sarunā ar aģentūru AP prognozēja franču galēji labējo līdere.

Viņa piebilda, ka varas līdzsvaru palīdzēs mainīt arī fakts, ka Itālijas, Ungārijas, Austrijas un Polijas valdībās jau ir galēji labējās vai nacionāli konservatīvās partijas.

"Varat būt pārliecināti, ka situācija ap galdu Eiropas Komisijā (EK) vairs nebūs tāda pati," uzsvēra Lepena.

Eiropas Starptautisko attiecību padome pagājušajā nedēļā brīdināja, ka gadījumā, ja tā dēvētie populisti iegūs trešdaļu EP deputātu vietu, viņi iegūs ievērojamas iespējas ietekmēt parlamenta darba kārtību.

Atsaucoties uz aptauju rezultātu apkopojumu, kas pazīstams kā Poll of Polls, domnīca norādīja, ka šobrīd galēji labējās un labējās eiroskeptiķu partijas var cerēt uz 28% balsu, bet var iegūt pat vairāk nekā 30%. Pagājušās EP vēlēšanās 2014.gadā šādas partijas kopā izcīnīja tikai 23% balsu.

"Tas, manuprāt, ir sākums tā politiskā instrumenta lielajai dekonstrukcijai, kas kļuvis nedemokrātisks, nomainot to ar tādu, kas balstīsies uz nācijām, uz nāciju brīvību un uz to vēlmi sadarboties," norādīja Lepena.

Tomēr šķiet, ka Lepena apzinās, ka apvienot labējo eiroskeptiķu spēkus, kuri šobrīd ir izkaisīti pa četrām no astoņām EP frakcijām, tuvākajā laikā nav lielu cerību.

"Protams, tas būtu ideāls mērķis, un mēs nekad nedrīkstam apturēt darbu tā sasniegšanai, taču ceļš uz vienotību, ceļš uz saplūšanu ir tāls," atzina RN līdere.

Top komentāri

Lipeņa ir Francijas Govzemis.
L
Iedodiet viņai varu, un tad tā paliks mēma un šlaugana, un visi viņas postulāti un vēlmes izrādīsies ziepju burbuļi un gaisa baloni. Cilvēce pazīst miljonus, kas tai zelta kalnus solījuši nest, tikai neviens nav tos ATNESIS, un viens diktators ir nomainījis nākamo. Tādas Lipeņas naiviem un muļkiem ir tikai ĒSMA, bet nekas vairāk.
Andrejs Bubinduss
Tā dēvētie populisti, kuri esot konservatīvie, ir īsteni īsteno populistru- liberāļu mantra pret tiem, kuri nevēlas būt populisti un tādi nav. Konservatīvais nevar būt populists pēc savas būtības. Liberālis ir populists visā
Kakja
K
Lipeba, bug zensinoi zenis na Valogki, a to on nedavolen Vejonis vremja.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits