Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Lībermans: ES attieksme pret Izraēlu līdzinās Eiropas nostājai holokausta laikā

Izraēlas ārlietu ministrs Avigdors Lībermans otrdien pārmetis Eiropas Savienībai (ES), ka tās attieksme pret ebreju valsti atgādina Eiropas politiku holokausta laikā trīsdesmitajos gados.

Lībermans paziņoja, ka ES ir pievērusi acis uz palestīniešu kustības Hamas līdera Haleda Mešaala runu, kurā viņš paziņojis, ka palestīnieši neatteiksies ne no collas palestīniešu vēsturiskās zemes, kas ietver lielu daļu mūsdienu Izraēlas. "Vēlreiz Eiropa ir ignorējusi aicinājumus iznīcināt Izraēlu. Mēs jau esam to pieredzējuši 1930.gadu beigās un 1940.gadu sākumā, kad Eiropa zināja, kas notiek koncentrācijas nometnēs, un nerīkojās," intervijā Izraēlas radio norādīja Lībermans. "Eiropa ir iepļaukājusi pati sevi," viņš piebilda.

"Kad tiek upurēti ebreji, jāuzdod jautājums, kas būs nākamie. Tulūzā terorists, kurš nogalināja ebreju bērnus, nogalināja arī franču karavīrus," atzīmēja ministrs. Martā Tulūzā un tās apkārtnē terorists nošāva trīs franču desantniekus, trīs ebreju skolniekus un rabīnu. "Terorisms vēršas pret ebrejiem, bet tas uzbrūk visām valstīm un Rietumu vērtībām. Izraēla ir tikai pirmais ēdiens," paziņoja Lībermans.

Ministrs veltīja asu kritiku arī palestīniešu pašpārvaldes prezidentam Mahmudam Abasam, kurš atturējies publiski kritizēt Mešaala runu un meklē izlīgumu ar Hamas. Lībermans uzsvēra, ka "Hamas" aicina iznīcināt Izraēlu un atsakās to atzīt, un Abass atbalsta šo pozīciju, kamēr Eiropa klusē.

Izraēlā opozīcijā esošās Darba partijas otrais ietekmīgākais politiķis Ichaks Hercogs savukārt pārmetis Lībermanam, ka, velkot saikni starp pašreizējo situāciju un holokausta laiku, viņš vairojis bailes un ciešanas izraēliešu vidū. Viņš arī pauda pārliecību, ka Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu lēmums būvēt jaunus kolonistu mājokļus tā dēvētajā E1 koridorā apdraud Jeruzalemi, izolē Izraēlu un vājina Abasa varu, bet stiprina Hamas.

Izraēlu saniknoja palestīniešu vēršanās ANO un ANO Ģenerālās asamblejas lēmumu atbalstīt pieaicinātās valsts statusa piešķiršanu Palestīnai. Reaģējot uz to, Izraēla paziņoja par 3000 jaunu kolonistu mājokļu būvēšanu okupētajās teritorijās, ar to izpelnoties asu starptautiskās sabiedrības nosodījumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits