Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Lielbritānija apsver iespēju uzsākt reklāmas kampaņu imigrantu atbaidīšanai

Britu varas iestādes gatavojas izvērst reklāmas kampaņu, lai censtos atrunāt Rumānijas un Bulgārijas iedzīvotājus no pārcelšanās uz dzīvi Lielbritānijā, ziņo Latvijas radio.Lūdzu nebrauciet uz Lielbritāniju - šeit līst, darba nepietiek un par to maz maksā - aptuveni ar šādiem saukļiem Lielbritānijā plānots uzsākt negatīvās reklāmas kampaņu, lai mudinātu potenciālos imigrantus no Rumānijas un Bulgārijas nebraukt uz Lielbritāniju.

Plāns atspoguļot britu dzīves negatīvās puses ir daļa no pasākumiem, lai samazinātu imigrācijas apjomus nākamajā gadā, kad tiks atcelti ierobežojumi bulgāru un rumāņu viesstrādniekiem dzīvot un strādāt Apvienotajā Karalistē.

Šādi ierobežojumi bija spēkā kopš 2005. gada, kad abas valstis iestājās Eiropas Savienībā. Imigrācijas uzraudzības iestādes prognozē, ka pēc ierobežojumu atcelšanas valstī varētu iebraukt aptuveni 50 000 rumāņu un bulgāru, informē Latvijas radio.

Lielbritānijas ministru kabineta pārstāvji norāda, ka šādas negatīvās kampaņas mērķis ir kliedēt mītu, ka Lielbritānijas ielas ir klātas ar zeltu.

Kā norāda izdevums The Guardian pagaidām gan nav skaidri zināms, kādu tieši informāciju plānots izmantot antireklāmas kampaņā.

Eksperti prognozē, ka tikpat labi tā varētu būt informācija par pašu ļaunāko, kas atrodams Lielbritānijā, piemēram, lietu un plūdiem.

Britu valdības pārstāvji šos ierosinājumus oficiāli nekomentē, taču masu saziņas līdzekļos izskanējusi informācija arī par vairākiem citiem daudz nopietnākiem veidiem, kā cīnīties ar imigrantu pieplūdumu.

Šādus ierosinājumus jau asi kritizējuši migrantu tiesību aizstāvji, kas piedāvāto testu nosaukuši salīdzinājuši ar iestājeksāmeniem kādā elitārā britu skolā, informē Latvijas radio.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits