Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lielbritānija atņems džihādistiem pases un neļaus atgriezties mājās

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons piektdien paziņoja par plānu atņemt pases radikalizētajiem britiem un liegt viņiem atgriezties mājās no karošanas ārzemēs.

"Mēs drīzumā Lielbritānijā iesniegsim savu pretterorisma likumu," uzrunā Austrālijas parlamentā Kanberā pirms došanās uz G20 samitu Brisbenā paziņoja Kemerons. "Policijai būs jaunas pilnvaras konfiscēt pases ostās, lai neļautu aizdomās turamajiem ceļot un neļautu britiem atgriezties Lielbritānijā, ja vien viņi to nedara pēc mūsu nosacījumiem."

"Būs jauni notikumi, kas neļaus aviokompānijām nolaisties Lielbritānijā, ja tās neievēros mūsu aizliegto pasažieru sarakstu vai drošības pārbaudes pasākumus," norādīja Kemerons.

Kā vēsta britu prese, likumprojekts, kurš šomēnes tiks iesniegts parlamentā, neļaus Sīrijā un Irākā karojošām personām atgriezties Lielbritānijā vismaz divus gadus, ja vien viņi nepiekritīs stingriem noteikumiem.

Tie varētu ietvert eskortēšanu atpakaļ uz Lielbritāniju un tad tiesāšanu, regulāru pieteikšanos policijā līdzīgi kā atbrīvošanā pret galvojumu un kursus pret radikalizēšanos.

Robežsargiem un lidostu policijai tiks piešķirtas jaunas pilnvaras atņemt pases cilvēkiem, par kuriem pastāv aizdomas, ka viņi plāno doties uz ārvalstīm piedalīties teroristiskās aktivitātēs.

Tiek lēsts, ka Sīrijā un Irākā karo ap 500 britu džihādisti.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits