Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Lielbritānijā gaidāmas "dzelteno vestu" demonstrācijas

Nedēļas nogalē Lielbritānijā demonstrācijas rīkos atšķirīgas politiskās ievirzes kustības, tomēr tās visas savus atbalstītājus - līdzīgi kā plašajā protesta kustībā Francijā - mudina gājienos ierasties dzeltenās vestēs.

Kreisā spārna aktīvistu organizācija People's Assembly (Tautas sapulce) aicina tūkstošiem cilvēku sestdien Londonas centrā dzeltenās vestēs ierasties demonstrācijā, protestējot pret taupības politiku.

"Redzamies ielās, un neaizmirstiet savas dzeltenās vestes," sociālajā tīklā Facebook mudina organizācija, kas arī aicina rīkot parlamenta vēlēšanas, lai izbeigtu valdošās Konservatīvās partijas taupības programmu.

Pasākumu rīko arī citas kreisās organizācijas, kas iestājas par atšķirīgiem mērķiem, arī organizācija Stand Up To Racism, kas protestē pret valdības bēgļu politiku.

Tajā pašā laikā labējā spārna aktīvisti, kas atbalsta Brexit, norādījuši, ka vēlas vairākās valsts pilsētās, arī Londonā, rīkot demonstrācijas zem lozunga #YellowVestUK (#DzeltenāVesteApvienotāKaraliste").

Pēdējo mēnešu laikā eiroskeptiskie aktīvisti, tērpušies dzeltenās vestēs, kas dažkārt bijušas izgreznotas ar Lielbritānijas karogu, sarīkojuši vairākus nelielus protestus, Londonā radot satiksmes traucējumus.

Francijā "dzelteno vestu" kustība radās novembra vidū kā reakcija uz plānotu degvielas nodokļa paaugstināšanu, bet ātri pārauga plašākā kustībā pret prezidenta Emanuela Makrona politiku. Protestos, kas Francijā notikuši jau astoņas sestdienas pēc kārtas, izraisījušas nekārtības, arī dedzinātas automašīnas, bet policija sadursmēs ar protestētājiem bijusi spiesta likt lietā asaru gāzi.

Vienlaikus Lielbritānijā vairojas politiskā spriedze, tuvojoties 29.martam, kad valstij jāpamet Eiropas Savienība.

Vairāk nekā divus gadus pēc referenduma par ES pamešanu Lielbritānijas iedzīvotāju un tās likumdevēju vidū Brexit jautājumā valda liela sašķeltība.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits