Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Lielbritānija ir gatava turpināt bezpilota lidaparātu uzlidojumus kaujiniekiem Sīrijā

Lielbritānija nevilcināsies turpināt bezpilota lidaparātu uzlidojumus kaujiniekiem Sīrijā, kas plāno uzbrukumus Apvienotajai Karalistei, otrdien paziņojis Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Falons.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons parlamentam pirmdien paziņoja, ka britu armija izmantojusi bezpilota lidaparātu, lai likvidētu trīs teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" kaujiniekus Sīrijā, tostarp divus Apvienotās Karalistes pilsoņus.

Viņš atzina, ka tā bijusi pirmā reize mūsdienu Lielbritānijas vēsturē, kad izmantoti militāri līdzekļi tādas valsts teritorijā, ar kuru Lielbritānija nav karastāvoklī.

Lai gan pirms uzlidojuma valdība nav to saskaņojusi ar parlamentu, Kemerons uzsvēra, ka operācija bijusi "absolūti likumīga" un ka kabinets iepriekš konsultējies ar galveno tieslietu padomnieku.

Premjers piebilda, ka teroristu draudi padarījuši šo "pašaizsardzības" operāciju nepieciešamu.

"Mēs nevilcināsimies to darīt vēlreiz. Ja mēs zinām, ka iespējams bruņots uzbrukums, ja mēs zinām, kurš ir iesaistīts, mums kaut kas ir jādara," sacīja Falons.

Cilvēktiesību aizstāvju grupas un vairāki juristi kritizē Kemerona lēmumu atļaut gaisa uzlidojumu, norādot, ka valdībai vajadzējis informēt parlamentu par gūtajiem pierādījumiem un atklāt tiesisko pamatojumu, ar kādu šāds uzlidojums tiek veikts.

Kritiķi norāda, ka šāda rīcība līdzinās pretrunīgi vērtētajai ASV bezpilota lidaparātu uzlidojumu politikai un padara neskaidrākas vadlīnijas, saskaņā ar kurām Lielbritānija gatavojas izmantot šādu taktiku.

Opozīcijā esošie leiboristi paziņojuši, ka valdības lēmumam nepieciešams neatkarīgs izvērtējums, un pieprasījuši plašāku informāciju par tieslietu konsultācijām, ko valdība saņēmusi.

Falons atteicās atklāt, kādi pierādījumi ir valdības rīcībā un cik mērķi vēl identificēti, pret kurtiem nākotnē varētu tikt vērsti līdzīgi uzbrukumi.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits