Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lielbritānijā notiesā cilvēku paverdzinātājus no Latvijas

Lielbritānijā piespriesti cietumsodi no viena līdz sešiem gadiem cilvēku tirdzniecības grupējuma dalībniekiem no Latvijas, trešdien ziņoja britu raidsabiedrība BBC. Piecu gadu laikā par šī grupējuma upuriem bija kļuvuši 28 cilvēki.

Notingemas tiesā tika paziņots, ka šo grupējumu vadīja 54 gadus vecais Ainārs Pelcis, kas savas ietekmes un turības dēļ bija iesaukts par "čigānu baronu".

Deviņiem šī grupējuma locekļiem tika piespriesti cietumsodi, no kuriem īsākais bija viens gads un divi mēneši, bet garākais – seši gadi.

Tiesnesis Džeimss Sampsons sacīja, ka bandai izdevies ļoti veiksmīgi kontrolēt savu upuru dzīves. Viņš raksturoja tās dalībniekus kā "līdz kaulam alkatīgus un negodīgus, bet ļoti gudrus".

Grupējums meklēja mazaizsargātus cilvēkus, solot viņiem darbu Lielbritānijā. Kad viņi tur ieradās, viņi tika izmitināti nepiemērotos apstākļos un sūtīti strādāt pārtikas ražotnēs Derbišīras grāfistē.

Grupējuma dalībnieki upuriem atņēma personas dokumentus, atvēra uz viņu vārdiem kontus bankās, bet banku kartes paturēja sev.

Kad upuri saņēma naudu par darbu, noziedznieki noņēma šo naudu no viņu kontiem un lielāko daļu iztērēja savām vajadzībām, tostarp pērkot luksusa automobiļus un nekustamos īpašumus.

Grupējuma dalībnieki tika aizturēti, kad policija veica reidus mājokļos Derbijas pilsētā un Latvijā 2017. gada septembrī un 2018. gada februārī.

Grupējuma dalībnieki – pieci vīrieši un četras sievietes – sākumā noliedza viņiem izvirzītās apsūdzības, bet atzina savu vainu septiņas nedēļas pēc trīs mēnešus ilgās prāvas sākuma.

Aināram Pelcim tika piespriesti piecarpus gadi cietumā, 33 gadus vecajam Ilgvaram Pelcim – trīs gadi un astoņi mēneši, 42 gadus vecajam Kārlim Aleksandrovam – divi gadi, 55 gadus vecajai Magdalēnai Kleinai – piecarpus gadi, 37 gadus vecajai Jolantai Pelcei – divi gadi, 25 gadus vecajam Karenam Pelcim – seši gadi, 24 gadus vecajai Madarai Stromanei – seši gadi, 39 gadus vecajam Andrim Krauklim – viens gads un trīs mēneši, 33 gadus vecajai Imitrai Didzis – viens gads un divi mēneši cietumā.

Pirmie astoņi notiesātie dzīvoja Derbijā, bet Imitra Didzis dzīvoja Latvijā.

Top komentāri

Zurab Vizvarvonovič
Z
viņus vajag deportēt uz Latvijas cietumiem , pie tam atsēdēt līdz zvanam , bez amnestijas. Citādi salīdzinot angļu cietumu ar mūsējo , tas ir kūrorts.
Ģirts
Ģ
Mums vajag ņemt piemēru no Lielbritānijas un citām attīstītām valstīm, kurās noziedznieku feisi un vārdi tiek publiskoti, nevis tā kā pie mums- kaut kur kaut kad kaut kāds kaut ko... Visi šie izskatās līdzīgi tiem , kuri noslepkavoja Lietuvā meiteni, kas brauca ar Audi Q7.
Tādi nes Latvijas vārdu Pasaulē
T
!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits