Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis
Kuģi Admirālis Kuzņevovs tā ceļā gar Lielbritāniju pavada britu eskorts

Lielbritānija pieskata Krievijas "kauna kuģi" atceļā no Sīrijas

Krievijas lidmašīnu bāzes kuģis Admirālis Kuzņecovs, kas izmantots ofensīvā pret Sīrijas pilsētu Alepo, sācis ceļu atpakaļ uz Krieviju, paziņojis Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Falons.

"Mēs pieskatīsim Admirāli Kuzņecovu, kamēr tas slapstās atpakaļ uz Krieviju; kauna kuģis, kura misija tikai paildzinājusi Sīrijas iedzīvotāju ciešanas," paudis Falons.

Viņš solījis, ka Lielbritānija rūpīgi sekos, kamēr Admirālis Kuzņecovs tiešām atgriežas Krievijā, un jo īpaši uzraudzīs kuģi, tam dodoties gar Lielbritāniju.

Jāatgādina, ka pērn Admirālis Kuzņecovs devās uz Sīriju, lai palīdzētu Sīrijas prezidenta Bašāra el Asada karaspēkam pēc četru gadu ilgas cīņas atkarot nemiernieku kontrolētos Alepo rajonus. Šīs ofensīvas dēļ no Alepo piespiedu kārtā bēgļu gaitās devās tūkstošiem šī reģiona iedzīvotāju un nemiernieku.

Lielbritānija ir nosūtījusi iznīcinātājus Typhoon un fregati sekot šim Krievijas kuģim, kuru pavada Krievijas kreiseris un velkonis, paziņojis Lielbritānijas Aizsardzības ministrija. Krievija jau kritizējusi šo britu lēmumu.

Alepo ieņemšana decembrī bija Asada režīma lielākā uzvara kopš pilsoņkara sākuma 2011.gadā.

Jāatgādina, ka Admirālis Kuzņecovs aizvadītajos divos misijas mēnešos parādījās ziņās arī saistībā ar iznīcināju neveiksmīgu piezemēšanos uz tā klāja.

Top komentāri

Henrijs
H
Briti jau ari vareja pie viena iznicinat so kara kugi ar kuru palidizbu ir slepkavoti Sirijas pilsoni.
Kārklu vācietis
K
Tas gan bija ievērojams gods,ko "visa civilizētā pasaule" Sīrijā pēdējos piecos gados sarīkoja.Atlika krieviem aizsūtīt sovoku lūžņus,un gada laikā sāk iezīmēties jel kāds,bet iznākums.... Labāk briesmīgas beigas.nekā briesmas bez beigām.
zvirbulēns
z
Pūķins, ielienot Sīrijā, dedzinās nabadzīgās Krievijas naudiņu, miljoni, izkūpēs kā nebijuši bez jēgas un nojēgas, un tas priecē! Benzīnkanna rullē! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits