Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Lielbritānijas tiesa atzīst iesauku Borats par diskriminējošu

Lielbritānijas tiesa trešdien atbalstījusi kāda poļu inženiera prasību izmaksāt viņam kompensāciju, atzīstot, ka vīrietim darbavietā piešķirtā iesauka Borats ir rasistiski diskriminējoša.

Adrianu Rudu, kurš strādā Veikfīldā, Jorkšīras grāfistē, viens no viņa kolēģiem regulāri saucis par Boratu, acīmredzot, iedvesmojoties no britu komiķa Sašas Barona Koena satīriskā tēla Borata Sagdijeva.

Koena izgudrotais tēls Borats ir kazahu televīzijas reportieris, kurš bieži izmanto poļu valodas izteicienus un vārdus, piemēram, "dziękuję" (paldies) un "jak się masz" (kā jums iet).

Trešdien Lielbritānijas tiesnesis Džonatans Vaitekers nolēma, ka dēvēšana par Boratu aizskārusi Ruda cieņu un radījusi degradējošu un pazemojošu darba vidi.

Tiesnesis norādīja, ka arī citiem darbiniekiem ir iesaukas, bet tās "nekādā ziņā nebijušas saistītas ar konkrētās personas rases vai nacionālo izcelsmi".

Tiesa lēma, ka par nodarīto kaitējumu Rudam pienākas 2250 sterliņu mārciņu (1809 latu) liela kompensācija.

2006. gadā uz kinoekrāniem nonāca filma Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (Borats: Amerikas kultūras mācība par labu dižajai Kazahstānai), kurā Koens attēloja antisemītisku reportieri Boratu no Kazahstānas, kurš apmeklē ASV. Kinolente izpelnījās pretrunīgu vērtējumu, un Kazahstāna pat solīja iesūdzēt Koenu tiesā.

Filmas kases ieņēmumi sasniedza 260 miljonus ASV dolāru (127 miljonus latu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits