Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lielbritānijas vēstnieks nopludinātos ziņojumos kritizē Trampu

Lielbritānijas vēstnieks ASV Savienoto Valstu prezidenta Donalda Trampa administrāciju raksturojis kā neveiklu un nemākulīgu un norādījis, ka no ASV prezidenta virmo nedrošība, lasāms nopludinātās diplomātiskās telegrammās, kas svētdien publicētas britu laikrakstā Mail on Sunday.

Ziņojumus, kas tapuši no 2017.gada līdz pavisam nesenam laikam, rakstījis Kims Darohs, un tie var radīt zināmas neērtības Londonai, kas cenšas iegūt Trampa labvēlību un nodrošināt pēc Brexit vienošanos.

Lielbritānijas Ārlietu ministrija nenoliedza ziņojumu autentiskumu. Lielbritānijas sabiedrība "var sagaidīt, ka mūsu vēstnieki ministriem sniedz godīgu, neizpušķotu izvērtējumu par politiku viņu valstīs", skaidroja ministrija. "Viņu viedokļi obligāti nav ministru vai valdības viedokļi. Bet mēs maksājam viņiem, lai viņi būtu vaļsirdīgi, tieši tāpat kā ASV vēstnieks šeit sūtīs atpakaļ savu redzējumu par Vestminsteras politiku un personām."

Vienā 2017.gada ziņojumā Darohs norādīja: "Kā mēs to saredzam šeit, mēs tiešām neuzskatām, ka šī administrācija kļūs būtiski normālāka, mazākā mērā slikti funkcionējoša, neprognozējama, frakciju sašķelta, diplomātiski neveikla un nemākulīga."

Vēstnieks arī ieteicis britu amatpersonām, lai tās glaimo Trampam: "Ņemot vērā, ka viņš ir cilvēks, kas nokļuvis planētas augstākajā amatā, no prezidenta Trampa virmo nedrošība."

Kādā nesenākā ziņojumā vēstnieks norādīja, ka ASV Irānas politika ir "nesakarīga, haotiska". Vēstnieks arī apšaubīja Trampa skaidrojumu, ka viņš nolēmis neveikt raķešu uzbrukumu Irānai, bažījoties par upuriem mierīgo iedzīvotāju vidū.

Ticamāks izskaidrojums ir, ka Tramps nav bijis pilnībā pārliecināts par labu trieciena īstenošanai un ka viņu uztraucis tas, kā šāds solis ietekmētu viņa pārvēlēšanas izredzes 2020.gadā, skaidroja Darohs.

Top komentāri

Pareizaisjautājums
P
Cik interesanti plūst un noplūst... interesantā brīdī... .
TDS
T
Rejiet, rejiet, dīvānskribenteļi... Trump2020!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits