Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Lietuvas tiesa tomēr atļāvusi rīkot Baltijas geju gājienu Viļņā

Lietuvas Galvenā administratīvā tiesa piektdien nolēma, ka sestdien Viļņā plānotais Baltijas geju gājiens tomēr varēs notikt, ziņo BNS. Pirmās instances tiesa iepriekš bija aizliegusi gājiena rīkošanu, jo varas iestādēm bija bažas par iespējamām provokācijām un sadursmēm.


Tagad tiesa atzinusi, ka «valsts pienākums ir nodrošināt pulcēšanās brīvību visiem, arī personām ar nepopulāriem uzskatiem un minoritāšu pārstāvjiem». Tiesa secina, ka gājiena aizliegšana nozīmētu cilvēktiesību ierobežošanu.


Baltijas geju gājiens Viļņā būtu pirmais šāda veida pasākums Lietuvā, tādēļ tam pievērsta liela uzmanība. Daļa politiķu un garīdznieku protestē pret geju gājienu, jo saskata draudus sabiedrības morālei.


Ģenerālprokurora pienākumu izpildītājs Raimonds Petrausks izteicis bažas, ka pasākuma laikā varētu notikt nekārtības. Viņam esot informācija, ka uz mītiņu teju vai aicināti «bērnu namu iemītnieki ar ķieģeļiem». Pilsētā parādījušās lapiņas ar aicinājumu «Apturēsim pederastu parādi!». Viļņas policija gan uzsvēra, ka ir gatava nodrošināt sabiedrisko kārtību gājiena laikā.


Baltijas praida pasākumos plāno piedalīties arī viesi no Latvijas, Igaunijas un citām valstīm. Viļņā jau ieradušies ap 20 cilvēku no Latvijas, citi uz Lietuvu dosies sestdien, ziņo LETA. Baltijas praids pārmaiņus tiek rīkots katrā no trim valstīm: nākamgad pasākums notiks Tallinā, bet Rīgā nākamais praids gaidāms 2012.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits