Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Meja konfrontēs Trampu par informācijas noplūdi Mančestras sprādziena izmeklēšanā

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja iztaujās ASV prezidentu Donaldu Trampu par to, kāpēc ASV izlūkdienestu amatpersonas anonīmi izklāstījušas nozīmīgu, plašākai publikai neparedzētu informāciju par Mančestrā pieredzēto terora aktu, vēsta The Guardian.

Britu amatpersonas sadusmojis tas, ka trešdien laikrakstā The New York Times publicētas fotogrāfijas ar atsevišķām uzbrukumā izmantotās bumbas daļām. Kā uzskata britu amatpersonas, šāda informācijas noplūde varētu sarežģīt izmeklēšanu par sprādzienu, kurā gāja bojā 22 cilvēki, bet ievainoti vēl 64. Līdz šim lietas ietvaros aizturēti seši cilvēki Lielbritānijā un divi - Lībijā.

"Šie fotoattēli no Amerikas izlūkdienestiem ir nepārprotami mokoši cietušajiem, viņu ģimenēm un citiem. Ir iesniegti protesti Lielbritānijas un ASV iestādēs. Tas ir nepieņemami," izteicies Lielbritānijas parlamenta pārstāvis.

Arī policijas vadība kritizējusi izmeklēšanas informācijas noplūdi, pārmetot, ka šādas informācijas noplūde "pārkāpj uzticību un grauj izmeklēšanu. (..) šis kaitējums ir vēl lielāks, jo ir saistīts ar neatļautu informācijas noplūdi pretterorisma izmeklēšanā".

Lielbritānijas valdība gan neuzskata, ka Tramps būtu tieši atbildīgs par izlūkdienestu informācijas noplūdi medijos, taču Meja izmantos iespēju runāt par to ar Trampu, tiekoties NATO samitā Briselē.

The New York Times publikācija atklāja, ka bumba, ar kuru uzspridzinājās Salmans Abedi, veidota "tālredzīgi un rūpīgi" ar mērķi nodarīt pēc iespējas lielākus postījumus un upurus.

Abedī pārnēsājis metāla kasti, kurā bija "labi iepakotas" sprāgstvielas kopā ar metāla skrūvēm un uzgriežņiem, liecina nopludinātā informācija. 

Top komentāri

meja britu presi nelasa
m
meja atrod pārmijnieku Amerikā! http://www.dailymail.co.uk/news/index.html
What will she say?
W
"Donald, why did the liberal, anti-Trump media release this information?......oh, hang on."
rekur
r
Visu atļautība. Izlūkdienasta darbinieks iet uz avīzi un stāsta par Trampa sarunu ar Lavrovu par avioterorisma draudiem. Viņš ir atmaskojis Trampu un kļuvis par Varoni . Neviens viņu par to nesoda. Un avīzi arī. Secinājumi- visi izlūkdienasta darbinieki var staigāt pa avīzēm un nopludināt slepenu informāciju vai pārdot... Un nekas par to nebūs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits