Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Melnkalnieši protestē pret kārtējo uzbrukumu presei

Reaģējot uz kārtējo uzbrukumu kādai ietekmīgai žurnālistei, kas pamatā rakstījusi par noziedzību un korupciju, Melnkalnē trešdien ielās izgājuši simtiem cilvēku.

Virs demonstrantu galvām lasāmi tādi saukļi kā "Apturiet vardarbību!" un "Par dzīvi bez bailēm".

Protestētāji pieprasa, lai varasiestādes atrastu tos nezināmos uzbrucējus, kas otrdienas vakarā sašāva neatkarīgā laikraksta Vijesti žurnālisti Oliveru Lakiču.

49 gadus vecā Lakiča tika sašauta pie savas mājas Podgoricas pievārtē. Viņa guvusi ievainojumu kājā un šobrīd atrodas slimnīcā.

Protestētāji, kas sapulcējušies pie valdības ēkas Podgoricā, apsūdz varasiestādes bezdarbībā, jo virkne uzbrukumu žurnālistiem, kas pēdējo gadu laikā notikuši Melnkalnē, tā arī nav atklāti.

Pagājušajā mēnesī pie kāda cita žurnālista mājas notika bumbas sprādziens.

Vijesti direktors Žeļko Ivanovičs norāda, ka kopumā jau notikuši 25 uzbrukumu laikraksta žurnālistiem un birojiem. Pirms sešiem gadiem vēl vienu uzbrukumu piedzīvojusi arī Lakiča.

"Viņi [valdība] radījuši atmosfēru, kurā ir valsts ienaidnieki un nodevēji," norāda Ivanovičs. "Vai šī sabiedrība spēj izdzīvot bez neviena brīva medija, žurnālista vai intelektuāļa?"

Vīrietis, kurš Lakičai uzbruka pirms sešiem gadiem, uz neilgu laiku nonāca cietumā un žurnālistei ilgu laiku tika nodrošināta policijas aizsardzība, taču tie, kas šo noziegumu organizēja, tā arī nav atklāti, uzsver Ivanovičs.

Lakiča rakstījusi par aizdomīgiem biznesa darījumiem, kuros iesaistītas augstākās valsts amatpersonas un to ģimenes locekļi.

Sociālistu demokrātiskā partija, kas ilgstoši atradusies pie varas, sen izpelnījusies apsūdzības par korupciju un saikni ar organizēto noziedzību, taču līdz šim tās tikušas noraidītas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits