Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Miris Lielbritānijas slavenās lielās vilciena aplaupīšanas plānotājs Brūss Reinoldss

81 gada vecumā miris Brūss Reinoldss, kurš izplānoja 1963.gada bēdīgi slaveno Lielbritānijas "lielo vilciena aplaupīšanu".

Reinoldsa izplānotajā pārdrošajā laupīšanā piedalījās 15 vīri, kas 1963.gada augusta naktī ceļā no Glāzgovas uz Londonu apstādināja pasta vilcienu, nežēlīgi piekaujot tā vadītāju. Laupītāju guvums bija 2,6 miljoni sterliņu mārciņu, kā vērtība mūsdienās būtu aptuveni 40 miljoni sterliņu mārciņu.

Pēc laupīšanas Reinoldss aizbēga, taču 1968.gadā viņš tika sagūstīts un izcieta 11 gadu cietumsodu. Pēc atbrīvošanas no ieslodzījuma Reinoldss sarakstīja autobiogrāfiju par slaveno laupīšanu.

2001.gadā Reinoldss devās uz Brazīliju, lai pārliecinātu laupīšanas līdzdalībnieku Roniju Bigsu padoties britu likumsargiem pēc 35 gadus ilgas bēguļošanas. Bigsam savulaik par līdzdalību laupīšana tika piespriests 30 gadu cietumsods, taču no piespriestā soda viņš izcieta tikai 15 mēnešus, aizbēgot no cietuma.

Viņa bēgšanas ceļš gāja caur Spāniju, kur viņam tika veikta plastiskā operācija, uz Austrāliju, Argentīnu un Brazīliju, kur visaptveroša izdošanas līguma trūkuma dēļ viņš varēja dzīvot mierīgi. Un fakts, ka viņa 19 gadus vecā draudzene - striptīza dejotāja Raimunda de Kastro - gaidīja bērnu, nozīmēja, ka saskaņā ar Brazīlijas likumiem viņu nevarēja izsūtīt.

Bigss 2001.gadā atgriezās Lielbritānijā, lai izciestu atlikušo cietumsodu, bet 2009.gadā viņa sliktā veselības stāvokļa dēļ viņš aiz humāniem apsvērumiem tika atbrīvots no cietumsoda. Pēc vairākiem pārciestiem insultiem 83 gadus vecais Bigss ir kļuvis daļēji paralizēts un nespēj runāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits