Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Neoficiāli: Minskā pārtvertais Protasevičs hospitalizēts ar nopietnām sirds problēmām

Minskā svētdien aizturētajam Baltkrievijas opozicionāram Romānam Protasevičam radušās nopietnas problēmas ar sirdi un viņš kritiskā stāvoklī hospitalizēts vienā no Minskas slimnīcām, pirmdien vēsta Telegram kanāls Belamova, atsaucoties uz opozicionāra māti, kura saņēmusi neapstiprinātu informāciju.

"Romāna Protaseviča māte paziņojusi, ka saskaņā ar neapstiprinātu informāciju viņas dēls atrasts vienā no Minskas slimnīcām. Viņa stāvoklis ir kritisks - sirds problēmas. Par to viņu informējuši laba vēlētāji," raksta "Belamova", kuras redaktors ir Protasevičs.

Viņa māte Natālija ziņas par dēla hospitalizāciju apstiprināja arī Polijā bāzētajai telekanālam "Belsat". Viņa paskaidroja, ka informāciju saņēmusi no "cilvēkiem mediķu aprindās", taču nezina, vai tā ir patiesa. Viņa arī atzina, ka viņas dēlam ir sirds problēmas.

"Romānam ir sirds problēmas, kuru dēļ viņu nepaņēma armijā. Vienreiz viņš bija pirmsinfarkta stāvoklī. Ja viņam kaut kas ir izdarīts, tas var izprovocēt sirdslēkmi," sacīja Natālija.

Viņa norādīja, ka nezina, kurā slimnīcā viņas dēls varētu būt, jo "informācija nodota no viena ārsta citam".

Tikmēr Baltkrievijas Iekšlietu ministrija noraidījusi ziņas par Protaseviča hospitalizāciju, paziņojot, ka viņš atrodas izmeklēšanas izolatorā un nekādas sūdzības par veselības stāvokli no viņa nav saņemtas.

Kā ziņots, lidmašīnai, kas svētdien bija ceļā no Atēnām uz Viļņu, Baltkrievijas gaisa telpā netālu no Lietuvas robežas nācās mainīt kursu un doties uz Minsku, kur Baltkrievijas kriminālpolicija aizturēja vienu no tās pasažieriem - opozīcijas līderes Svjatlanas Cihanouskas štāba locekli, opozīcijas medija "Nexta" dibinātāju un galveno redaktoru Romānu Protaseviču, kuram Baltkrievijā draud nāvessods.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits