Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Neonacistei par dalību desmit slepkavībās Vācijā mūžs aiz restēm

Vācijas tiesa trešdien piespriedusi mūža ieslodzījumu neonacistu teroristu šūniņas - Nacionālsociālistu pagrīdes (NSU) - dalībniecei Beātei Čēpei, kura atzīta par vainīgu desmit cilvēku slepkavībās. Līdz ar Čēpi tika notiesāti vēl četri cilvēki.

Ralfam Vollēbenam tiesa piesprieda desmit gadu cietumsodu par ieroču piegādi neonacistiem, bet Holgeram G. tika piespriests trīs gadu cietumsods par NSU atbalstīšanu.

Apsūdzētajam Andrē E. tika piespriests divu gadu un sešu mēnešu cietumsods par NSU atbalstīšanu, bet Karstenam S., kurš noziegumu pastrādāšanas laikā bija nepilngadīgs, tiesa piesprieda trīs gadu cietumsodu par palīdzību neonacistiem un kūdīšanu uz deviņu slepkavību pastrādāšanu.

Čēpe tika aizturēta 2011. gadā neilgi pēc tam, kad divi viņas līdzzinātāji izdarīja pašnāvību. Čēpe kopā ar šiem diviem vīriešiem - Uvi Mundlosu un Uvi Bēnhartu - bija nodibinājusi NSU, kas laika posmā no 2000. līdz 2007. gadam nogalināja astoņus turkus, vienu grieķi un vienu policisti.

Vācijas sabiedrība 2011. gada novembrī bija satriekta, uzzinot, ka imigrantu slepkavības, par kuru pastrādāšanu policisti un mediji ilgstoši turēja aizdomās ārzemnieku bandas, pastrādājuši pašmāju rasisti.

Top komentāri

ļuļa
ļ
kārtējais maldinošais raksts. vācu prese raksta, ka lieta nemaz nav līdz galam noskaidrota, ka nemaz nav skaidrs, vai šī sieviete ir piedalījusies visās slepkavībās, vai tur bijuši iesaistīti citi un cik cilvēku, jo neviena organizācija nesastāv no 4 biedriem. abas puses taisās visu pārsūdzēt utt., bet latvijas presei viss ir skaidrs un lieta slēgta: https://www.welt.de/politik/deutschland/video179157078/Stefan-Aust-zum-NSU-Prozess-Wirklich-aufgeklaert-ist-der-Fall-nicht.html
Neslāvs
N
Izskatās pēc čigānietes , turcietes vai pievolgas "vācietes"...
spogulis
s
Intelekta neapgrūtināta seja...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits