Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs
Aculiecinieka attēls no policijas operācijas

Nīderlandē novērsts liela mēroga terora akts

Nīderlandiešu policija aizturējusi septiņus vīriešus, kas plānojuši liela mēroga terora aktu Nīderlandē, ceturtdien paziņojusi prokuratūra. Prokuratūras paziņojumā teikts, ka aizturēšanas notikušas Arnemā un Vērtā. Aizturēšanas notikušas pēc mēnesi ilgas izmeklēšanas, kas tika ierosināta, pamatojoties uz izlūkošanas informāciju.

Grupas līderis ir kāds 34 gadus vecs irākiešu izcelsmes vīrietis, kurš vēlējies organizēt uzbrukumu kādam liela mēroga pasākumam, lai būtu daudz upuru. Viņš pērn ticis tiesāts par mēģinājumu nokļūt teroristiskās organizācijas Islāma valsts kontrolētajās teritorijās Sīrijā vai Irākā.

Aizturēto vecums ir no 21 līdz 34 gadiem, un viņi dzīvojuši Arnemā un Roterdamā vai ciematos šo abu pilsētu apkārtnē. Par mēģinājumu pievienoties islāma ekstrēmistiem Sīrijā vai Irākā jau iepriekš tiesāti vēl divi grupas locekļi.

Prokuratūra vēsta, ka uzbrukumā plānots izmatot automātiskos šaujamieročus un vestes ar sprāgstvielām. Vienlaikus sazvērnieki plānojuši citā vietā uzspridzināt ar sprāgstvielām piekrautu automašīnu.

Prokuratūra norādījusi, ka turpina iespējamo teroristu mērķu noskaidrošanu.

Top komentāri

aha
a
jau Nīderlandē...
Klaidoņiem
K
Nē,nē un vēlreiz nē šiem slepkavu un noziedznieku tautu necilvēkiem.Lai viņi dzīvo savās zemēs ,tur ar tādiem ātrāk un labāk tiks galā,tur neliks siltos un ar visām ērtībām cietumos.
ta nu gan
t
Terora aktus var novērst arī neuzņemot teroristus pie sevis. Laiku pa laikam varētu ievietot virsrakstu "Ungārijā novērsts liela mēroga terorakts". Tikai Ungārija izmantoja citu metodikā Nīderlande. Ja dara kā Nīderlande un teroristus uzņem, tad jāuztur izlūkošanas dienesti, kas visu laiku šos nabaga nelaimīgos bēglīšus novēro. Latvija dara kā Nīderlande- grib dot pajumti visiem, kas paliks pāri Junkeram un Co, bet man ir aizdomas, ka mums ar nav dienestu, kas visu laiku seko, ko šie diversitātes augļi dara. P.S. Kādu sodu saņēma tas indietis, kas izgrūda meiteni pa logu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits