Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Nīderlande samazinās maksimālo braukšanas ātrumu, lai ierobežotu kaitīgos izmešus

Nīderlande atļauto braukšanas ātrumu uz automaģistrālēm diennakts gaišajā laikā samazinās līdz 100 kilometriem stundā, lai tādā veidā ierobežotu kaitīgo izmešu daudzumu un risinātu piesārņojuma krīzi, trešdien paziņoja premjerministrs Marks Rite.

Valdība cenšas rast risinājumus, kā samazināt slāpekļa un amonjaka izmešus. Tiesa šogad nolēma, ka Nīderlandes pašreizējā politika izmešu samazināšanas jautājumā pārkāpj Eiropas Savienības (ES) tiesību normas. 

Gaidāms, ka braukšanas ātruma ierobežojums spēkā stāsies 2020.gadā un atļautais ātrums būs viens no mazākajiem Eiropā līdzās Kiprā noteiktajam. Pašreizējā maksimālajā ātrumā - 130 kilometri stundā - pa Nīderlandes automaģistrālēm automašīnas varēs traukties vakarā un naktī laika posmā no plkst.19 līdz plkst.6. 

"Nevienam tas nepatīk," atzina premjers, bet uzsvēra, ka tas ir nepieciešams, lai "Nīderlande neapstātos"

Maijā Nīderlandes tiesa nolēma, ka valdība pārkāpj ES tiesību normas, kas uzliek par pienākumu aizsargāt dabas resursus no gāzēm, piemēram, amonjaka un slāpekļa oksīda. 

Eirozonas piektajā lielākajā ekonomikā lielākie ceļu un lidostu būvniecības projekti ir apturēti, valdībai meklējot iespējas izpildīt tiesas spriedumu. 

Nīderlandes valdība noteikusi izmaiņas arī lauksaimnieku darbā, piemēram, dzīvnieku barošanā, kas izraisījis plašus protestus ar tūkstošiem traktoru, turklāt viena protesta akcija izraisījusi valstī visu laiku lielāko sastrēgumu. 

Jaunais ātruma ierobežojums daļēji izstrādāts ar mērķi apliecināt lauksaimniekiem, ka arī citām sabiedrības grupām ir jānes upuri krīzes risināšanai, vēstīja Nīderlandes mediji. 

Ātruma ierobežojuma samazinājumam iebilda Rites labēji centriskā Tautas partija par brīvību un demokrātiju ( VVD), kas 2012.gadā veiksmīgā kampaņā panāca nacionālā maksimālā braukšanas ātruma paaugstināšanu līdz 130 kilometriem stundā. 

Tomēr Rite piekāpās partijām, kuras vairāk iestājas par vides aizsardzību, lai saglabātu trauslo valdības koalīciju. 

Top komentāri

Scorseze
S
Cik lielam ir jābūt muļķim, lai pie raksta par Nīderlandi ieliktu foto no Juglas Rīgā:) bet "dienas" "darboņiem" jau vienalga:):):):):)
Irlielāmērāticams
I
ka Grēta Tūnberga aicinās ātrumu samazināt līdz 90 km/h, jo Grēta Tūnberga nesen izdotajos kopotajos rakstos raksta, ka Latvijā tāds ātrums esot. Bet, protams, ir jābūt gataviem uz to, ka Grēta Tūnberga ar laiku var gribēt ātrumu samazināt līdz 40km/h.
Saprātīgi domājošs cilvēks
S
'risinātu piesārņojuma krīzi' - MUMS NAV PIESĀRŅOJUMA KRĪZES!! Piesārņojums, ko rada Eiropa ir tik ļoti niecīgs, salīdzinājumā ar to, ko rada kaut kādas Indijas, Ķīnas un Āfrikaa.. Lai iet un risina to nabagu radīto piesārņojumu, nevis te sitās šobrīd par kaut kādām kripatām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits