Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Nozagtie vārti ar uzrakstu "Darbs dara brīvu" nogādāti atpakaļ Dahavā

Metāla vārti ar bēdīgi slaveno uzrakstu Arbeit macht frei (Darbs dara brīvu), kas tika nozagti bijušajā nacistu koncentrācijas nometnē Dahavā, Vācijā, trešdien nogādāti atpakaļ.

100 kilogramus smago vārtu zādzība 2014.gada novembrī izsauca sašutumu, bet Vācijas kanclere Angela Merkele to raksturoja kā "šausmīgu".

Vārti tika atrasti netālu no Bergenes, Norvēģijas dienvidrietumos, pērn decembrī pēc anonīmas norādes saņemšanas.

Ceremonijā par godu vārtu atgūšanai Starptautiskās Dahavas komitejas prezidents Žans Mišels Tomass mudināja izmeklētājus turpināt zādzības izmeklēšanu.

Policija centās noskaidrot, vai zādzībā nav iejaukti neonacisti un piedāvāja 10 000 eiro lielu atlīdzību par informāciju, kas varētu palīdzēt lietu atrisināt.

Līdz šim šajā lietā neviens cilvēks nav aizturēts.

Dahavas nometne netālu no Minhenes tika atklāta 1933.gadā dažus mēnešus pēc tam, kad pie varas Vācijā bija nācis Ādolfs Hitlers.

Līdz atbrīvošanai 1945.gada 29.aprīlī tur ieslodzījumā bija nonākuši vairāk nekā 200 000 cilvēku. 21 000 Dahavā zaudēja dzīvību.

Top komentāri

Rubija
R
Sos vartus vajadzeja nogadat Latvija, jo Latvija ir jaizveido muza darba nometnes kuras izvietot Latvijas valsts izlaupitajus un latviesu tautas apzadzejus: Godman, Gaili, Birkavu, Berzins, Kristopans, Repse, Kalviti, Skeli, Demakovu, Riekstinu, Lembergu, Lesinski, Aboltinu, Krastu, Kristovski, Zaki, Stokenbergu, Pabriku, Laventu, Krasovicki, Karginu, Rumpi, Vikeni , Zatleri, ............lai visi, kuri ir laupijusi, zagusi un to dara joprojam izperk savus noziegumus stradajot darba nometne uz kuras vartiem ir izcili labs uzraksts: Darbs dara brivu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits