Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 25. maijs
Junora, Anšlavs

papildināta (02:00) - Neapstiprinās ziņas, ka Bulgārijas terorists bijis Zviedrijas pilsonis

Zviedrijas drošības dienests SEPO noliedzis plašsaziņas līdzekļos izskanējušos apgalvojumus, ka terora aktu Bulgārijas pilsētas Burgasas lidostā sarīkojis alžīriešu izcelsmes Zviedrijas pilsonis Mehdi Gezali (Mehdi Ghezali), vēsta Zviedrijas aģentūra TT.

„Mēs varam apliecināt, ka viņš nav izdarījis terora aktu,” aģentūrai paziņoja SEPO pārstāvis Klāss Ulsons. Vienlaikus viņš attiecās atklāt jebkādu citu informāciju par veikto izmeklēšanu.

Par to, ka terorista, kurš 18. jūlijā Bulgārijas pilsētas Burgasas lidostā Sarafovo uzspridzināja pasažieru autobusu ar tūristiem no Izraēlas, vārds ir Mehdi Gezali, atsaucoties uz Bulgārijas masu informācijas līdzekļiem, vēstīja daudzi preses izdevumi, gan norādot, ka oficiāli šī versija nav apstiprināta.

Kā informēja, piemēram, Times of Israel, M. Gezali ir Alžīrijas izcelsmes Zviedrijas pilsonis, kurš laikā no 2002. līdz 2004. gadam atradies apcietinājumā amerikāņu militārajā cietumā Gvantanamo bāzē. Pēc tam cietuma administrācija nodevusi M. Gezali Zviedrijai, kuras varas iestādes, pretēji ASV lūgumam, nav izvirzījušas viņam nekādas apsūdzības. Pēc dažām ziņām, 2009. gadā M. Gezali kopā ar vēl 11 cilvēkiem ticis aizturēts, mēģinot šķērsot Pakistānas robežu, tomēr arī šoreiz viņš vienkārši nosūtīts atpakaļ uz Zviedriju.

Pieņēmums par to, ka nāvinieks varētu būt M. Gezali, izskanēja drīz pēc tam, kad Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu publiski paziņoja, ka aiz terora akta stāv Irānas atbalstītais Libānas islāmistu grupējums Hezbollah.

Ceturtdien, 19. jūlijā, Bulgārijas drošības dienesti arī izplatīja ierakstu no Sarafovo lidostas videonovērošanas kamerām, kurā redzams terorists – pašnāvnieks. Kā vēsta Bulgārijas prese, terorists valstī ieradies no ASV. Viņš lidostā sagaidījis Izraēlas tūristus. Kā liecina dokumenti, kas atrasti bojāgājušā terorista līķa apskates laikā, viņš bijis ASV Mičiganas štata iedzīvotājs, tomēr, Bulgārijas likumsargiem sazinoties ar ASV Federālo izmeklēšanas biroju, noskaidrojies, ka dokumenti ir viltoti. Tagad izmeklētāji gaida terorista pašnāvnieka DNS analīžu rezultātus.

Jāatgādina, ka sprādzienā Burgasas lidostas autobusā ar izraēliešu tūristiem tika nogalināti septiņi, bet ievainojot 32 cilvēki. Bojā gāja seši Izraēlas pilsoņi un vietējais autobusa vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi ar raķetēm apšauda Krimu

Ceturtdienas vakarā Ukraina ar raķetēm apšaudījusi Krimu, un sprādzieni bija dzirdami vairākās Krievijas okupētās Ukrainas pussalas pilsētās, platformā "Telegram" vēsta vietējie kanāli.

ASV apmācīta pirmā ukraiņu F-16 pilotu grupa

ASV militārajā bāzē Arizonas štatā noslēgušās pirmās ukraiņu pilotu grupas apmācības darbam ar reaktīvajiem iznīcinātājiem F-16, pavēstīja ASV Nacionālās gvardes gaisa spēku preses sekretāre Erina...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits