Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Par uzbrukumu Vācijas prezidenta rezidencei arestēts 50 gadus vecs vīrietis

Berlīnes policija aizdomās par uzbrukumu Vācijas prezidenta Joahima Gauka rezidencei arestējusi kādu 50 gadus vecu vīrieti, ziņo policija.

Vīrietis tiek turēts aizdomās par Molotova kokteiļa mešanu Vācijas prezidenta Joahima Gauka rezidences Belvī pils virzienā. Incidents sekoja vairākiem identiskiem uzbrukumiem, kas iepriekš notikuši Berlīnē.

Policijas ziņojumā teikts, ka vīrietim izdevās apsvilināt tikai nelielu pils ārējo vārtu fragmentu. Pēc tam viņš ar velosipēdu aizbēdzis. Tas noticis plkst.3 no rīta. Uguns izplatījusies, taču policijas pārstāvji to nodzēsuši. Incidentā neviens nav cietis un nav nodarīti būtiski materiālie zaudējumi.

Uzbrukuma vietā policija atrada vairākas skrejlapas ar politiskiem vēstījumiem, kas varēja būt tīši atstātas notikuma vietā.

Policijas ziņojumā norādīts, ka vīrieti bijis iespējams atrast tādēļ, ka kāds liecinieks piezvanījis policijai un pastāstījis, ka redzējis cilvēku, kurš ieradies no Belvī pils puses un mēģinājis uzlauzt cigarešu automātu.

Līdzīgi uzbrukumi Berlīnē notikuši arī pērn, vēsta ziņu aģentūra DPA. Arī pagājušā gada aprīlī kāds vīrietis tika redzēts aizbēgam ar velosipēdu pēc tam, kad Molotova kokteilis tika sviests uz kādu valdības izmantotu celtni. Šādus uzbrukumus piedzīvoja arī Vācijas kancleres Angelas Merkeles pārstāvētio kristīgo demokrātu (CDU) biroja ēka un valsts parlamenta ēka. Arī tur tika uzietas skrejlapas ar politiskiem vēstījumiem.

Policija nesniedz komentārus par to, vai arestētais tiek turēts aizdomās arī par pārējiem uzbrukumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits