Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Parīzes Dievmātes katedrāles darbinieki nav varējuši atrast degšanas vietu 23 minūtes

Parīzes Dievmātes katedrāles darbinieki nav varējuši atrast ugunsgrēku 23 minūtes pēc ugunsgrēka signalizācijas iedarbošanās, paziņojusi Parīzes prokuratūra.

Sirēna katedrālē atskanējusi plkst.18.20 pēc vietējā laika, pārsteidzot priesteri un vairākus simtus dievlūdzēju. Katedrāles darbinieki atbilstoši instrukcijai dažu minūšu laikā evakuējuši cilvēkus un mēģinājuši atrast degšanas vietu.

Pirmās 20 minūtes tā šķitusi kā viltus trauksme, nav bijusi jūtama dūmu smaka, taču 23 minūtes vēlāk nostrādājis otrs dūmu detektors un drīz jau no ārpuses bijis redzams, kā no katedrāles jumta ceļas dūmi. Kad ieradušies ugunsdzēsēji, liesmas jau bija apņēmušas katedrāles augšpusi.

Pēc ekspertu domām, uguns perēklis atradies pie smailes pamatnes. Kā vēsta izdevums Le Parisien, ugunsgrēka cēlonis bija "problēmas ar elektrību", un speciālisti izskata dažādus variantus, tostarp īssavienojumu un slēpto vadu bojājumu. Notikušais tiek izmeklēts kā nelaimes gadījums.

Katedrālē pirmdienas vakarā izcēlās ugunsgrēks, kas nodarījis plašus postījumus pasaulslavenajam dievnamam. Ugunsdzēsējiem izdevies izglābt 850 gadus senās būves akmens pamatstruktūru, taču liesmas iznīcinājušas jumtu un citas katedrāles būvdetaļas, tostarp sabruka katedrāles torņa 93 metrus augstā smaile.

Top komentāri

ekspertu viedokļi
e
Neatkarīgiem ekspertiem ir šādi viedokļi: (1) lielās ozolkoka konstrukcijas nevarēja aizdegties pašas no sevis, bija jābūt ugunskuram zem tām, lai tās aizdegtos; (2) ozolkoka degšana nedod dzeltenos dūmus (ugunsgrēka sākumā visi dūmi bija dzelteni), šādus dūmus var izraisīt dažu naftas produktu degšana; (3) katedrālē bija veikti stingri ugunsdrošības pasākumi, lai aizdegšanās nevarētu notikt, bet ja notiktu, tad trauksme uzreiz par to ziņotu.
no malas skatoties
n
Interesanti gan, veselu pusstundu nezināja kur deg ?!?!?!? Kaut kas jauns.
prometejs
p
Vai nu pilnīgākais mēsls ugunsdrošības aparatūra, ja nenorāda nostrādājušā sensora vietu, vai darbinieki bļam-bļam to nemākot saskatīt. Uguns var radīt smagas vai pat traģiskas sekas pat deļ sīkas rapizdzaijstvas
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits