Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pasaules līderi atbalsta britu apsūdzības Krievijai Novičok lietā

Lielbritānijas, ASV, Francijas, Vācijas un Kanādas līderi ceturtdien paziņoja, ka ir pilnībā pārliecināti - aizdomās turētie par Solsberi, Lielbritānijā, martā notikušo uzbrukumu ar nervus paralizējošo vielu Novičok ir Krievijas militārā izlūkdienesta pārstāvji.

"Mēs, Francijas, Vācijas, Savienoto Valstu, Kanādas un Apvienotās Karalistes līderi, no jauna paužam savu sašutumu par ķīmiskās nervus paralizējošas vielas, kas ir pazīstamas kā Novičok, pielietošanu Solsberi 4.martā," teikts Terēzas Mejas, Emanuela Makrona, Angelas Merkeles, Džastina Trudo un Donalda Trampa paziņojumā.

Līderi pauda gandarījumu par izmeklēšanas gaitā panākto progresu, kā arī mudināja tos, kam ir vairāk informācijas, vērsties pie britu varasiestādēm.

"Mēs pilnā mērā uzticamies britu izvērtējumam, ka divi aizdomās turētie ir no Krievijas militārā izlūkdienesta, kas ir pazīstams arī kā GRU," teikts paziņojumā.

Lēmums par uzbrukumu bijušajam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam teju noteikti apstiprināts Krievijas valdības augstāko amatpersonu līmenī, norādīja piecu valstu līderi.

Līderi arī aicināja Krieviju pilnībā atklāt informāciju par tās Novičok programmu.

Kopīgais paziņojums publiskots laikā, kad līderi tiekas ANO, lai spriestu par martā Solsberi notikušo uzbrukumu Sergejam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai.

 

Top komentāri

krievu cūkas
k
Kad tie mužiki iegādāsies normālu valdību, kas nesastāv no čekistiem, slepkavām un imperiālistiem?
:)
:
Tie nav nekādi "pasaules līderi", bet pasaules aplaupītāju asiņainā banda! Lai vispirms uzrāda tos Skripaļus preses konferencē, citādi krievi var tagad apsūdzēt britus savu pilsoņu nolaupīšanā, turēšanā gūstā un pat slepkavībā! Un vēl, ja jau Meija saka, ka Portondaunā nekad netika ražots Novičoks, tad kā viņi varēja tik operatīvi noteikt, ka Skripaļi ar to Novičoku ir indēti? Nerunājot jau par to, ka čehi atzinās, ka arī ar to eksperementēja, kā arī vairāki izstrādātāji jau izskaisīti pa pasauli ārpus Krievijas un viens pat veselu grāmatu par to izdevis? Es jau te neminēšu, ka to divu "indētāju" uzrādītās fočenes ir tik zemas kvalitātes, kā fotoroboti, kaut gan britu vīzai jāiesniedz augstas kvalitātes un pirkstu nospiedumi ar čupu vēl dažnedāžādiem dokumentiem, un kadri no kamerām, kas neko nepierāda, bet rada jautājumu, kā vienā un tajā pašā sekundē tie divi varēja iziet Gatvikas koridoru, ja kadros ir pa vienam?
Irlielāmērāticams
I
ka tautas tiek gatavotas karam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits