Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pasaules līderi sveic Džonsonu ar uzvaru vēlēšanās

Daudzi pasaules valstu līderi sveic Lielbritānijas premjerministru Borisu Džonsonu ar viņa vadītās Konservatīvās partijas pārliecinošo uzvaru parlamenta pirmstermiņa vēlēšanās.

Pēc vēlēšanām iezīmējas skaidra Lielbritānijas parlamenta nostāja Brexit jautājumā. Džonsons pēc uzvaras sacīja, ka viņām tagad ir pilnvaras nākamajā mēnesī panākt Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības. Gandarījumu par skaidru nostāju šajā jautājumā ir paudusi arī Eiropadome.

''Ir svarīgi, lai būtu skaidrība,'' sacīja Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels, norādot, ka ES ir gatava sarunām par brīvās tirdzniecības līgumu ar Lielbritāniju. 

Tāpat atzinīgus vārdus par Džonsona uzvaru tīmekļa vietnē Twitter rakstīja ASV prezidents Donalds Tramps. Viņš sacīja, ka ASV un Apvienotā Karaliste varēs noslēgt jaunu tirdzniecības līgumu. "Šim līgumam ir potenciāls būt daudz lielākam un izdevīgākam par jebkuru līgumu, ko varētu noslēgt ar ES," tviterī rakstīja Tramps.

Ar pārliecinošo uzvaru Džonsonu apsveica arī Vācijas kanclere Angela Merkele. ''Ar nepacietību gaidu mūsu sadarbību ceļā uz mūsu valstu draudzīgo un ciešo partnerību,'' paziņojumā, kas publicēts tviterī, teica Merkele. 

Līdzīgu vēstījumu izteica Francijas Eiropas lietu ministre Amēlija de Monšalēna, norādot, ka vēlēšanas ir devušas skaidrību un ka ES līderi tagad var apspriest turpmāko sadarbību ar Lielbritāniju. ''Brexit sakarā galvenais nav tas, ka mēs šķiramies, bet tas, ko mēs būvējam pēc tam," viņa sacīja. 

Izraēlas Ārlietu ministrs Izraēls Kacs nosauca Džonsona uzvaru par ''vērtību uzvaru'' pār antisemītismu, atsaucoties uz apsūdzībām, ka Leiboristu partija bija pieļāvusi aizspriedumus pret ebrejiem savu locekļu starpā.

''Novēlu viņam visu to labāko un ar nepacietību gaidu iespēju veidot ciešākas Indijas un Apvienotās Karalistes attiecības,'' par Džonsona uzvaru sacīja Indijas premjerministrs Narendra Modi.

Turpretim Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs norādīja, ka Krievija vienmēr cer, ka vēlēšanās nāks pie varas tie, kas atbalsta ''labas attiecības ar Krieviju''. ''Es nezinu, cik lielā mērā šādas cerības ir pamatotas konservatīvo gadījumā,'' sacīja Peskovs.

Top komentāri

oskars
o
jocigi , ka apsveic cilveku faktiski ar ES grausanu ...
ha, ha
h
Džonsons 2019, Tramps 2020 - kauls, kas beidzot iesprūdīs sorosītu smirdīgajās rīklēs.
ērce
ē
Angļi ievēlēja ampelmani, tāpat kā amerikāņi pirms tam Trumpu. Prastai masai tādi klauni patīk, ne jau inteliģenti, nosvērti polītiķi. Par šo rezultātu priecājas Pūķins un Trumps — viens diktators un otrs demokratiski ievēlēts, bet abi ampelmaņi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits