Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Pēc brutāla uzbrukuma sievietēm vairākās Šveices pilsētās notikuši protesti

Pēc brutāla uzbrukuma sievietēm pie naktskluba Ženēvā, vairākās Šveices pilsētās notikuši protesti, kuros pieprasīts izbeigt vardarbību pret sievietēm.

8.augusta rītā pie viena no naktsklubiem Ženēvā grupa vīriešu uzbruka piecām sievietēm, no kurām divas tika smagi ievainotas. Viena no viņām joprojām atrodas slimnīcā, bet pārējās četras ir izrakstītas, vēsta Šveices laikraksts NZZ.

Citi mediji ziņo, ka smagāk cietusī sieviete atrodas komā.

Ženēvā dienā, kad notika uzbrukums, protesta akcijā piedalījās aptuveni 200 cilvēku, un 100 līdz 200 cilvēku svētdien protestēja Lozannā, Bernē, Bāzelē un Cīrihē. Demonstrācijas organizēja sieviešu tiesību aizstāvju grupas un sociālistu jaunatnes organizācija.

Viena no protestu organizētājām, kas pārstāv sociālistus, aicināja valsts mērogā apspriest dzimumu lomas un seksismu un strādāt pie preventīviem pasākumiem vardarbības novēršanai.

Tikmēr tviterī šī uzbrukuma dēļ izcēlusies vārdu sadursme starp sociālistu politiķi Karlo Sommarugu un Šveices Kristīgo demokrātu partijas prezidentu Gerhardu Pfisteru.

Sommaruga tvītoja, ka šādi uzbrukumi nav kosmopolītiskās Ženēvas cienīgi, un aicināja īstenot pasākumus, lai novērstu šādus incidentus. Savukārt Pfisters nodēvēja Sommarugu par liekuli un antisemītu, bet vēlāk atvainojās par šādu vārdu izvēli un uzbrukumu Sommarugam personīgi.

Policija tikmēr turpina meklēt vīriešus, kas uzbruka sievietēm. Pagaidām neviens aizdomās turamais nav aizturēts, atklāja varasiestādes.

 

Top komentāri

Uzbruceji bija begli
U
Kapec LETA nesaka, ka uzbruceji bija musulmanu emigranti no Zieme¬amerika, kas tikko dabuja dzivosanas atlauju Francijaå, ko mekle gan Francijas ga Zenevas policija? https://voiceofeurope.com/2018/08/north-african-and-his-friends-brutally-beat-five-women-in-switzerland-leaving-one-in-a-coma/
iepriekšējam komentētājam
i
Francijā vien imigrantu pastrādātas slepkavības un uzbrukumi notiek gandrīz katru dienu. Ja kādu dienu nenotiek, tad nākamajā iekavējums tiek atgūts ar uzviju. Lielie mediji raksta tikai par lieliem teroraktiem. Bet ir arī mediji, kas savāc informāciju arī no reģionālajiem medijiem, tad situācija izskatās daudz izteiksmīgāk. Saskaņā ar pētījumu, kas tika veikts pirms diviem gadiem, aptuveni puse no Francijas cietumu iemītniekiem ir musulmaņi. (Oficiāli musulmaņi esot tikai 3 miljoni no 67 miljoniem Francijas iedzīvotāju.)
ļuļa
ļ
vajag ratificēt stambulas konvenciju, tas nekavējoties pārtrauks brūnīšu izpriecas, viņi nokaunēsies un nekad tā vairs nedarīs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits