Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Pēc incidenta Kerčas šaurumā izskan aicinājumi pievilkt sankciju grožus

Pēc tam, kad Kerčas šaurumā Krievijas robežsardzes kuģi taranēja vienu Ukrainas kuģi, kā arī atklāja uguni, ievainojot vairākus Ukrainas kuģu apkalpes locekļus un kuģus sagrābjot savā kontrolē, jau izskan aicinājumi noteikt Krievijai stingrākas sankcijas. Abas incidentā tieši iesaistītās valstis raida pārmetumus viena otras virzienā. Ukraina uzstāj, ka tās kuģi nekādā veidā neizprovocēja šādu agresiju, kamēr Krievija notikušajā vaino Ukrainu un savu atbildību incidentā neredz.

Pēc notikušā Ukrainas prezidents Petro Porošenko aicināja parlamentu balsot par karastāvokļa izsludināšanu valstī, kas esot nepieciešams, lai "pastiprinātu Ukrainas aizsardzību laikā, kad pieaug Krievijas agresivitāte un tā veikusi, pēc starptautiskajām tiesībām, neslēptas agresivitātes aktu." Porošenko jau parakstījis rīkojumu par karastāvokļa noteikšanu Ukrainā, bet tas vēl jāapstiprina Augstākajai radai.

Ukraina mudinājusi Eiropas Savienību (ES) par notikušo sodīt Krieviju, ieviešot stingrākas sankcijas. Šiem aicinājumiem pievienojusies arī Polija.

"Rietumvalstīm jāapsver iespēja ieviest stingrākas ekonomiskās sankcijas pret Krieviju. Tas jāpārrunā visiem sabiedrotajiem," ziņu aģentūra Reuters citē Polijas prezidenta Andžeja Dudas ārlietu padomnieku Kšištofu Ščerski.

Krievijas puse tikmēr vaino Ukrainu apzinātā provokācijā - tās kuģi esot šķērsojuši Krievijas teritoriālo ūdeņu robežu ar nolūku izsaukt pretreakciju, lai pēc tam varētu mudināt sabiedrotos rietumos uz stingrāku rīcību pret Krieviju. Kijeva šos apgalvojumus noraida.

Daudzas Eiropas Savienības (ES) valstis, tostarp Lietuva, Latvija un Igaunija, nosodījušas Krievijas rīcību un mudina pārtraukt kuģu satiksmes blokādi Kerčas šaurumā. Saskaņā ar abpusēju līgumu starp Krieviju un Ukrainu abām valstīm ir tiesības izmantot kuģošanai Azovas jūru, kur tostarp atrodas stratēģiski svarīgas Ukrainas ostas, bet šobrīd faktiski iekuģošanu no Melnās jūras Azovas jūrā vai izkuģošanu Krievija kavē.

Arī Francija nosodīja Kremli un norādīja, ka uzbrukumam Ukrainas kuģiem nav nekāda attaisnojuma. "Mēs aicinām Krieviju pēc iespējas ātrāk atbrīvot aizturētos Ukrainas jūrniekus un atdot sagrābtos kuģus," paziņoja Francijas Ārlietu ministrija, turpinot: "Ņemot vērā mums zināmos faktus, nekas neattaisno Krievijas īstenoto spēka pielietošanu."

(pievienota pēdējā rindkopa)

Top komentāri

Putleru jāsavalda !
P
Ar Čemberlēnisku pieeju pasaules lielvaras nekur tālu netiks.
ttr
t
Neviens izņemot amerikāņu ķēdes suņus- 3 Baltijas valstis un Poliju nekvankšķ. Neviens neko nekritizē un neiejaucās. Turcija- kaimiņvalsts aicina visu noregulēt mierīgi, Izraēla klusē. Lielās Eiropas valstis aicina saglabāt mieru. Tramps saka, ka viņam nepatīk notikušais. Un neviens nekur nejaucās. Izņemot Latviju,Lietuvu un Igauniju, Poliju.
Media Guru
M
''Izskan aicinājumi'' padomju laikā saucās ''Ir viedoklis, ka...''. Skolas puikas teica vienkāršāk- Es neesmu kūdītājs, bet es to neciestu. Taču redzams, ka sankcijas Krievijai neko būtisku nodarīt nevar, bet sadegt kodolkara ugunīs dēļ Porošenko biznesa neviens pagaidām nav pieteicies.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits