Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pēc spēcīgā sniegputeņa Eiropas ziemeļrietumos joprojām apgrūtināta satiksme

Lai gan spēcīgais sniegputenis, kas nedēļas sākumā piemeklēja Eiropas ziemeļrietumus, ir pierimis, arī trešdien daudzviet traucēta satiksmes plūsma.

Francijas ziemeļu daļā daudzviet uz apledojušajiem ceļiem joprojām apgrūtināta transportlīdzekļu pārvietošanās. Frankfurtes lidostā Vācijā tikmēr trešdienas rītā atcelti vēl vismaz 80 lidojumi, bet nakti uz trešdienu lidostā bija spiesti pavadīt simtiem pasažieru.

Otrdien no kopumā Frankfurtes lidostā paredzētajiem 1250 lidojumiem tika atcelti vismaz 812 reisi. Lai gan trešdien darba kārtībā atkal ir visi lidostas skrejceļi, daudzi reisi otrdien atcelto lidojumu dēļ joprojām kavējas.

Trešdien atsākta ātrvilcienu Eurostar satiksme starp Parīzi un Londonu un starp Parīzi un Briseli, tomēr arī dzelzceļa satiksmē tiek pieredzēta kavēšanās. Kaut arī dzelzceļa satiksme ir atjaunota, daudzviet Francijā joprojām būtiski apgrūtināta braukšana pa valsts ceļiem, jo tie ir apledojuši. Daudzi lielceļi no jauna atvērti satiksmei.  Parīzes metro un piepilsētas vilcienu satiksme ir atjaunota, bet autobusu satiksme Francijas galvaspilsētā ir apturēta apledojušo ceļu dēļ.

Trešdien Parīzē termometra stabiņš noslīdējis līdz mīnus pieciem grādiem pēc Celsija, kas ir marta vidum neierasti zema gaisa temperatūra šim reģionam. Elektroenerģijas apgādes atjaunošanā Francijā iesaistīti karavīri.

Jau vēstīts, ka spēcīgās snigšanas dēļ bez elektroenerģijas Francijā bija palikuši aptuveni 80 000 mājsaimniecību. Trešdien elektroenerģijas piegāde vēl nebija atjaunota aptuveni 69 000 mājsaimniecību.

Francijas premjerministrs Žans Marks Ero brīdinājis, ka sniegputeņa ietekme varētu būt jūtama vēl aptuveni 48 stundas. "Situācijai līdz piektdienai vajadzētu uzlaboties vismaz laikapstākļu ziņā," solīja Ero. "Situācija tiek kontrolēta, viss tiek organizēts nepieciešamajā līmenī." Arī Beļģijā daudzviet apgrūtināta satiksme, bet vilcieni kursē lēnāk, nekā ierasts.

Meteorologi prognozē, ka ziemai raksturīgi laikapstākļi Eiropas ziemeļrietumos pieturēsies vismaz līdz ceturtdienai.

Lielbritānijā tikmēr vairākos Skotijas un Anglijas austrumu reģionos tiek prognozēta snigšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits