Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Policija apstiprina: Grenfell Tower ugunsgrēkā 71 bojāgājušais

Vairākus mēnešus pēc postošā ugunsgrēka Londonā daudzdzīvokļu augstceltnē Grenfell Tower policija apstiprinājusi, ka nelaime prasījusi 71 cilvēka dzīvību, vēsta The Guardian.

Runājot par šīs traģēdijas upuru skaitu, figurēja dažādi skaitļi, un, turpinot izmeklēšanu un ēkas pārmeklēšanu, uzietas un identificētas vēl divu cilvēku mirstīgās atliekas. Policijas ziņojumā fiksēts 71 bojāgājušais, un likumsargi uzskata, ka šis skaits vairs nemainīsies.

"Cilvēku zaudējumi un briesmīgā Grenfell Tower traģēdijas realitāte skārusi tik daudzus. Mūsu izmeklēšana un turpmākās darbības ir šo cilvēku dēļ. (..) Neziņa, kas skāra šo cilvēku ģimenes, ir neaptverama," izteicies lietas izmeklēšanas vadītājs Stjuarts Kandijs.

Pēc ugunsgrēka apmēram 320 ģimenes, tai skaitā 200 bērni, kuri dzīvoja ugunsgrēka plosītajā mājā, gan tai blakus esošajos namos, aizvien dzīvo pagaidu mājvietās.

Pēc ugunsgrēka, kas notika 14. jūnijā, sākotnēji ap 400 cilvēku tika atzīti par bezvēsts pazudušiem. Video materiāli apliecināja, ka 223 cilvēki no ēkas izglābušies, taču citi traģēdijas vakarā nebija mājās, apliecināja izmeklētāji.

Policija pašlaik nav komentējusi, kā norit izmeklēšana par ugunsgrēka izcelšanās iemesliem un iespējamajiem vaininiekiem. Kā zināms, drīz pēc traģēdijas izskanēja ziņas, ka liesmas tik strauji izplatījušās nekvalitatīva ēkas apšuvuma dēļ. Nama renovācija notikusi 2014. gadā un, izvēloties lētāku apšuvuma materiālu, ēkas apsaimniekotāji spējuši ietaupīt 300 000 mārciņu (340 000 eiro), jūnija beigās ziņoja mediji.

Jau ēkas renovācijas laikā tās iedzīvotāji regulāri bija izteikuši bažas par augsto ugunsbīstamību ēkā.

Liesmas pilnībā izpostīja lielāko daļu dzīvokļu, tomēr 33 dzīvokļos esošās mantas bija saglabājušās neskartas un atdotas īpašniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits