Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Policijas reidā Briselē aiztur Parīzes slaktiņā vainojamo Abdeslamu (papildināts 21:55)

Policijas operācijas gaitā Briselē arestēts Salahs Abdeslams, kurš tiek turēts aizdomās par piedalīšanos Parīzes slaktiņā un kuram līdz šim no likumsargiem bija izdevies izvairīties, piektdien vēsta raidorganizācija RTBF.

Kā vēsta BBC, policijas reida laikā Abdeslams ievainots kājā.

Zināms, ka reids veikts Molenbekas rajonā, kur jau pirms tam aizturēti vairāki ar terorismu saistīti noziedznieki. Tiek ziņots, ka apšaudes laikā nogalināts kāds vīrietis, kurš bijis kopā ar meklēto teroristu.

Reida laikā bija dzirdami trīs sprādzieni, kuri, kā norāda CNN, bija daļa no policijas operācijas.

Beļģijas premjers ir apstiprinājis, ka reida laikā tika apcietināts meklētais terorists, kā arī vēl divi citi aizdomās turamie.

Francijas prezidents Fransuā Olands paziņojis, ka valsts centīsies panākt, lai Abdeslams tiktu izdots Francijas varas iestādēm.  

Kā raksta BBC, policija uz pēdējā terorista pēdām nāca jau otrdien, kad reida laikā citā dzīvoklī atrada meklētā vīrieša pirkstu nospiedumus.  

Franču un marokāņu izcelsmes Abdeslams pēc Parīzes slaktiņa atbēga uz Briseli. Tiek uzskatīts, ka viņš vismaz trīs nedēļas slēpies kādā dzīvoklī.

Viņš Francijā netika aizturēts nevienā no trim policijas pārbaudēm, kas notika dažas stundas pēc Parīzes teroraktiem un bija viņam ceļā uz Beļģiju, vēl decembrī apliecināja izmeklēšanai tuvs avots.

Viņa brālis Brahims, kurš uzspridzinājās Parīzē, ceturtdien Briselē tika apglabāts.

Cits Parīzes slaktiņa terorists Bilals Hadfi tika apglabāts pagājušajā nedēļā šajā pat Briseles kapsētā.

Portāls Diena.lv jau vēstīja par otrdienas reidiem Briselē - Beļģijas prokuratūra apstiprināja, ka otrdien pretterorisma operācijas laikā Briselē nogalināts viens aizdomās turētais, bet divi aizturēti. Viens no viņiem nogādāts slimnīcā ar kājas lūzumu. Cilvēks, kurš viņu aizvedis līdz slimnīcai, pēc tam uzreiz aizbēdzis

Teroraktos Parīzē 13. un 14.novembrī tika nogalināti 130 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums Islāma valsts.

Parīzes terorakti tika izplānoti Sīrijā, sagatavoti Beļģijā un pastrādāti ar francūžu palīdzību, uzreiz pēc slaktiņa paziņoja Francijas prezidents Fransuā Olands.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits