Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Porošenko: Krievijai jāatbild Malaizijas lidmašīnas notriekšanu

Ukrainas prezidents Petro Porošenko, pirmdien pieminot Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanas trešo gadadienu, uzstāja, ka Krievija ir jāsauc pie atbildības par šo traģēdiju. "Šodien aizdedzot piemiņas sveces, mēs noliecam galvas reisa MH17 298 nevainīgo upuru priekšā," sociālajā tīklā Facebook ierakstījis prezidents.

"Izaicinošs noziegums, kurš varēja nebūt, ja nebūtu Krievijas agresijas, Krievijas iekārtas un Krievijas raķetes, kas tika ievestas no Krievijas teritorijas," uzsvēra Porošenko.

"Mūsu atbildība bojāgājušo un nākamo paaudžu priekšā ir pierādīt agresoram-teroristam atbildības par pastrādātajiem noziegumiem neizbēgamību."

Jāatgādina, ka 2014. gada 17. jūlijā virs teritorijas Ukrainas austrumos, kuru kontrolēja Krievijas atbalstītie teroristu grupējumi, tika notriekta Malaizijas lidmašīna Boeing 777-200ER, nogalinot visus aviolainerī esošos 298 cilvēkus.

Ukraina un rietumvalstis uzskata, ka raķeti izšāvuši Krievijas karavīri vai arī Krievijas atbalstītie kaujinieki. To, ka iekārta Buk 332 ievesta no Krievijas, apstiprināja arī Nīderlandes vadītā Apvienotā izmeklēšanas grupa. Tomēr, kaut pētniecisko žurnālistu veidotā vietne Bellingcat jau pērn iesniedza izmeklētājiem vārdus ar tiem 53. pretgaisa raķešu brigādes karavīru vārdiem, kas, iespējams, bija tieši iesaistīti raķešu iekārtas nogādāšanā Ukrainā un raķetes izšaušanā, oficiālā izmeklēšana aizvien nav nākusi klajā ar aizdomās turēto vārdiem.

 

Top komentāri

Porošenko
P
arī par daudz ko jāatbild, bet viņš neatbild.
Lass
L
Ka tik pasam finala vien tik nebus jasez!!!
Ēdelweiss
Ē
Lielais Latvijas Republikas sirdsdraugs un SAV sulaiņgejs PARAŠAenko....nu tāds jau tādu atrod...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits