Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pret Eiropas lielāko banku HSBC sākta izmeklēšana saistībā ar valūtu tirdzniecību

Lielbritānijas un Eiropas lielākā banka HSBC pirmdien paziņoja, ka tā ir viena no finanšu institūcijām, pret kuru šobrīd sākta globāla mēroga izmeklēšana saistībā ar valūtu tirdzniecības manipulācijām.

Banka norādīja, ka Lielbritānijas Finanšu pakalpojumu instance (FCA) "līdztekus vairākām citām aģentūrām dažādās valstīs izmeklē dažādus uzņēmumus, tostarp HSBC, saistībā ar tirdzniecību valūtu tirgū".

HSBC pavēstīja, ka "tā sadarbojas šajā izmeklēšanā, kas ir sākotnējā stadijā".

Tādējādi HSBC pievienojusies britu bankām Barclays un Royal Bank of Scotland (RBS), kas atzinušas, ka pret tām sāktas līdzīgas izmeklēšanas.

Tikmēr arī Vācijas Deutsche Bank, Šveices UBS, kā arī ASV bankas Citigroup un JPMorgan Chase paziņojušas, ka tās sadarbojas ar regulatoriem šīs lietas izmeklēšanā.

Informācijas avoti vēsta, ka Barclays atstādinājusi no amata sešus māklerus, kamēr tā veic izmeklēšanu saistībā ar iespējamām manipulācijām valūtu tirgos, bet RBS atstādinājusi divus māklerus.

Vienlaikus HSBC pirmdien arī paziņoja, ka banka šā gada trešajā ceturksnī strādājusi ar 3,2 miljardu dolāru (1,6 miljardu latu) tīro peļņu, kas ir par 28% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits