Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Princis Čārlzs šodien svin savu 70.dzimšanas dienu

Princim Čārlzam, kurš ir pirmais rindā uz Lielbritānijas troni, šodien aprit 70 gadi, bet viņš neplāno piedalīties nekādās publiskās svinībās.

92 gadus vecā karaliene Elizabetes II jau nodevusi daļu savu pienākumu Čārlzam, taču viņa joprojām ir Apvienotās Karalistes valdniece.

Avoti karaļnamā ziņoja, ka trešdiena Čārlzam būs "normāla darbadiena", taču, domājams, ka viņa dzimšanas diena šodien tiks atzīmēta privātās ģimenes svinībās.

Čārlzs jau ir piedalījies vairākos oficiālos pasākumos par godu viņa apaļajai jubilejai, tostarp vasaras dārza svētkos Bekingemas pilī.

Pagājušajā nedēļā pārraidītā intervijā BBC Čārlzs solīja pieklusināt savus izteikumus par vides un citiem jautājumiem, ja viņš tronī nomainīs savu māti.

Čārlzs sacīja, ka līdz šim mēģinājis būt "bezpartejisks politiķis" un akceptēs "konstitucionālos parametrus", kas attiecas uz monarhiju.

Princis uzsvēra, ka situācija pēc kāpšanas tronī būs pilnīgi citādāka nekā viņa pašreizējā pozīcija, un viņš noraidīja bažas, ka viņš varētu turpināt rīkoties tieši tāpat, kā līdz šim.

Monarhi Lielbritānijā saskaņā ar tradīciju ieņem politiski neitrālu vietu un ļoti reti nāk klajā ar paziņojumiem, kurus varētu saistīt ar aktuālās politikas jautājumiem.

Čārlzs ir pirmais rindā uz troni, pēc tam seko viņa dēls princis Viljams un viņa bērni Džordžs, Šarlote un Luiss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits