Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

PVO: Vakcinācija pret Covid-19 Eiropā norit nepieņemami lēni

Pasaules Veselības organizācija (PVO) ceturtdien paziņojusi, ka cilvēku potēšana pret jauno koronavīrusu Eiropā norisinās nepieņemami lēni, un pauda bažas par vīrusa straujo izplatību reģionā

"Vakcīnas ir mūsu labākais veids, ka izkļūt no šīs pandēmijas (..). Tomēr šo vakcīnu izplatīšana ir nepieņemami lēna," norādīja PVO Eiropas reģiona direktors Hanss Klūge.

"Mums jāpaātrina process, palielinot ražošanu, samazinot barjeras vakcinēšanai un izmantojot katru [vakcīnas] pudelīti, kas ir mūsu rīcībā," viņš piebilda.

PVO uzsvēra, ka epidemioloģiskā situācija Eiropā tagad rada lielākas bažas nekā iepriekšējos mēnešos.

Pirms piecām nedēļām Eiropas iknedēļas jauno Covid-19 gadījumu skaits bija noslīdējis zem miljona, bet pagājušajā nedēļā tika novērota pastiprināta vīrusa izplatība vairumā valstu PVO Eiropas reģionā, kur tika reģistrēti kopumā 1,6 miljoni jaunu gadījumu.

Kopējais ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits Eiropā strauji tuvojas miljonam un kopējais inficēto skaits ir pārsniedzis 45 miljonus, liecina PVO rīcībā esošie dati.

PVO Eiropas reģions aptver 53 valstis un teritorijas, ieskaitot Krieviju, Turciju, Izraēlu, Dienvidkaukāza un Vidusāzijas valstis.

PVO brīdināja, ka straujā vīrusa izplatība var novest pie jaunām vīrusa mutācijām, tādēļ ir būtiski ierobežot vīrusa izplatīšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits